Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP'te, yolda seyir halindeki LPG'li otomobilin motor kısmında yangın çıktı. Alevler arasında kalan 5 kişilik aile kendilerini güçlükle dışarı atarken, otomobildeki yangın ise itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.
Olay, saat 17.00'de Mücahitler Mahallesi'nde meydana geldi. Eşi ve çocukları ile birlikte kent merkezine ilerleyen Abdurrahman Ertürk yönetimindeki 27 LV 724 plakalı otomobilin Turgut Özal Köprülü Kavşak yakınlarında motor kısmından alevler yükselmeye başladı. Otomobilini yol kenarına park eden Ertürk, eşi ve 3 çocuğu ile dışarı çıkarak itfaiye ve yoldan geçen sürücülerden yardım istedi. LPG'li olduğu öğrenilen otomobile, diğer sürücüler araçlarındaki yangın tüpleriyle müdahale etti. Bu sırada ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, LPG tankının patlama riskine karşın çevredekileri uzaklaştırdıktan sonra müdahale ettiği yangını kısa sürede söndürdü.
Otomobilinin yanışını izleyen Ertürk, "Evden yeni çıkmıştık. Otomobilde 5 kişiydik, motor kısmından duman yükseldiğini görünce hemen aşağıya indik. Çok şükür kimsede bir şey yok, cana geleceğine mala gelsin" dedi.
Kısa süre ulaşıma kapanan yol itfaiyenin çalışmasının ardından açılırken, yangın nedeniyle maddi hasar oluşan otomobil ise çekiciyle kaldırıldı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

FOTOĞRAFLI