ADANA'da 43 yaşındaki Haydar Demiralp, eşinin ailesinin yaşadığı evi pompalı tüfekle basıp, kayınpederi 60 yaşındaki Durdu Bilgi'yi öldürdü. Eşinin kendisini aldattığından şüphelendiği ileri sürülen Haydar Demiralp, "Bir kişiyi daha öldürdükten sonra teslim olacağım" diyerek olay yerinden kaçtı. Haydar Demiralp'in eşi 34 yaşındaki Tijen Demiralp'den ise haber alınamıyor. Polis, katil zanlısının eşini de öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Olay, dün akşam merkez Seyhan İlçesi'nin Gülpınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ilaçlama firmasında çalışan ve Çukurova İlçesi'nin Beyazevler Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası Haydar Demiralp, dün öğleden sonra eşi Tijen ve 16 yaşındaki kızı Y.İ. Demiralp ile birlikte evden çıktı. Yolda kızını otomobilden indiren Haydar Demiralp, "Sen dedenlere geç, biz de annenle biraz sonra geleceğiz" diyerek yola devam etti. Demiralp, akşam saatlerinde Gürpınar Mahallesi'ndeki kayınpederi Durdu Bilgi'nin eve gelip, bahçede oturan Bilgi'ye av tüfeğiyle ateş etti.
Durdu Bilgi ağır yaralanırken, eşi 61 yaşındaki Vacide Bilgi eve kaçıp kapıyı kilitledi. Kapıyı tekmeleyen Demiralp'e komşu evde oturup ve silah seslerini duyup gelen kayınbiraderi Musa Bilgi müdahale etti.
Haydar Demiralp, sokak girişine bıraktığı otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Durdu Bilgi, özel bir tıp merkezine kaldırıldı. Yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
EŞİ DE KAYIP
Saldırının ardından "Bir kişiyi daha öldürüp teslim olacağım" diyerek kaçan katil zanlısı enişteyi yakalamak için polis çalışma başlattı. Bu arada birlikte olduğu eşi Tijen Demiralp'i yakınları ve polis cep telefonundan aradı, ancak kapalı olduğu için ulaşamadı. Genç kadının öldürülme ihtimali üzerine polis, zanlının gidebileceği adreslere eş zamanlı baskın yaptı, ancak zanlıya da eşine de ulaşılamadı. Ancak kaçtığı otomobil olay yerinden 1 kilometre ileride, kapıları açık ve çalışır halde terk edilmiş olarak buldu. Koltuklarında kan izleri ve av tüfeğine ait kartuşlar bulunan otomobil, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Otomobilden alınan kan örnekleri de genç kadına ait olup olmadığının belirlenmesi için laboratuvara gönderildi.
KÜÇÜK KIZINA PARA BIRAKTI
Haydar Demiralp'i yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, Beyazevler Mahallesi'ndeki evine de gitti. Burada bulunan Demiralp'in diğeri kızı 11 yaşındaki S.N. Demiralp, babasının annesi ve ablasıyla evden ayrıldıktan sonra tekrar eve geldiğini, kendisine para bıraktığını söyledi. Küçük kız, babasının gece Afganistan'a gideceğini, annesi ve ablasını da akşam eve getireceğini söylediğini anlattı. Ancak gece ve bugün yapılan tüm aramalara rağmen katil zanlısı ile kendisini aldattığını düşündüğü ileri sürülen eşi Tijen'e ulaşılamadı. Polis, katil zanlısının eşini de öldürmüş olma ihtimali üzerinde duruyor.
KIZI DEHŞETE TANIK OLDU
Haydar Demiralp'in kayınpederini öldürdüğü olaya tanıklık eden kızı Y.İ. Demiralp olayın şokunu üzerinden atamadı. Genç kız, yaşadıkları olayı şöyle anlattı;
"Sabah çok neşeliydi. Öğle saatlerinde evden birlikte çıktık, beni dedemlere bıraktı. Annemle birlikte yollarına devam etti. Akşama doğru gelip beni alacağını söyledi. Afganistan'a gidecekti, gece de uçağının kalkacağını söylemişti. Gün içerisinde ben dedemlerde kaldım. Akşama doğru annemi aradım, ulaşamayınca babamı aradım. Babam da annem ile birlikte olduklarını söyledi. Biraz sonra beni almaya geleceklerini söyledi. Akşam da bahçede oturuyorduk, babam elinde tüfek ile gelip kapıya tekmeyi vurdu. Bahçeye girip, 2-3 kez havaya ateş açtı. Dedem sandalyedeydi, sonra dedeme ateş etti. Dedem yere düştü. O sırada anneannem bağırarak evin içine girip kapıyı kapattı. Babam da arkasından koşup kapıyı tekmeledi. Silah seslerini duyan dayım geldi. Babamın elinden silahı alıp yere attı. Babam da kaçtı. O saatten beri anneme ulaşamıyoruz."
CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ
Öte yandan Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Durdu Bilgi'nin cenazesi yakınlarına teslim edildi. Durdu Bilgi'nin cenazesi, Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FK(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)