ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen fuhuş operasyonunda 17'si yabancı uyruklu kadın olmak üzere 28 kişi gözaltına alındı.
Alanya'da Gürcistanlı bir kadın telefonla ülkesini arayarak polise, kendisine zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine Gürcistan polisi, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne olayı bildirdi. Yurtdışından gelen bilgi üzerine harekete geçen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, teknik takibe aldığı fuhuş çetesine yönelik geçen çarşamba günü eş zamanlı operasyon düzenledi.
İlçedeki 3 otele ve fuhuş için özel olarak hazırlanan çok sayıda eve yapılan baskında, yurtdışından iş bulma vaadiyle Alanya'ya getirilen, ancak para karşılığı fuhuş yaptırılan 17 kadın gözaltına alındı. Evlere yapılan baskında, kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen Nurettin E. (49), Aydın Ü. (32), Tuncer Ö. (36), Ertuğrul K. (48), Yusuf G. (36), Burhan S. (44), Mustafa K. (57), Hakan K. (30), Mesut G. (25), Hilmi A. (38) ve Harun T. (31) de gözaltına alındı. Şüphelilerden Ertuğrul K.'nın evinde yapılan aramada 16 gram esrar, Mesut G.'nin üst aramasında ise 2 gram esrar ele geçirildi.
KADINLAR SINIR DIŞI EDİLDİ
Fuhşa zorlanan Türkmenistan, Kırgızistan, Gürcistan ve Özbekistanlı 17 kadından 14'ü işlemlerinin adından sınır dışı edildi. Türk vatandaşlığına geçtiği belirlenen 3 kadın ise işlemlerden sonra serbest bırakıldı. Kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 11 kişi ise adliyeye sevk edildi. Fuhuş amaçlı kullanılan 3 otele para ve kapatma cezası uygulandı. Polis olayla bağlantısı bulunduğu tespit edilen 50 yaşındaki Halil O.'yu yakalama çalışmalarını sürdürüyor.