Görkem ÇANCI/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde polis tarafından 3 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip sonucu, belirlenen adreslere yapılan eşzamanlı operasyonda, 'insan ticareti ve fuhuşa aracılık' yaptıkları iddiasıyla 2'si kadın 17 kişi gözaltına alındı.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alanya Grup Amirliği ekipleri, insan ticareti ve fuhuşa aracılık yaptığını belirlediği şebekeyi takibe aldı. Geçen nisan ayında suç örgütü üyelerini teknik ve fiziki takibe alan polis, delillerin toplanmasından sonra operasyon için düğmeye bastı. Polis ekipleri, belirlenen 8 otel ve 16 ayrı eve 1 Temmuz'da sabaha karşı eşzamanlı baskın yaptı. Operasyonda, farklı ülkelerden iş bulma vaadiyle kandırarak Alanya'ya getirdikleri kadınları fuhuş yapmaya zorladıkları iddia edilen 2'si kadın 17 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramada 2 tabanca ve 5 gram esrar maddesi de ele geçirildi.
22 KADIN KURTARILDI
Antalya ve Alanya Emniyet müdürlüklerine bağlı toplam 150 polisin görev aldığı operasyonda, fuhuşa zorlandıkları değerlendirilen 22 yabancı uyruklu kadın da kurtarıldı. Gözaltına alınan Kırgızistanlı kadın Z.A. ve Türk B.A. ile şebeke üyeleri M.G., İ.D., M.G., S.K., T.A., M.A., H.C., C.Y., A.A., L.A., O.G., Ö.A., H.Ç., B.B., K.Ö. emniyette sorguya alındı. Şüphelilerden 30 yaşındaki K.Ö. ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, diğerleri adliyeye sevk edildi. Fuhuş çetesinin elinden kurtarılan 22 kadın, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI