Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde dün gece 2 lokanta ve 1 marketten toplam 930 lira ve çok sayıda sigara çalan yaşları 11 ile 14 arasında değişen 3 çocuk, güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalandı.
Alanya'daki ilk hırsızlık, Güllerpınarı Mahallesi'nde bir restoranda meydana geldi. Gece yarısından sonra restoranın pencere demirini kırarak işyerine giren 13 yaşındaki C.B., 14 yaşındaki O.Ö. ve 11 yaşındaki A.Y.T., kasadaki 850 lirayı alarak kaçtı. Yaklaşık 1 saat sonra Hacet Mahallesi'nde bir markete havalandırma penceresini kullanarak giren 3 çocuk, buradan 3 poşet dolusu sigara çaldı. 3 şüphelinin diğer adresi ise Atatürk Caddesi'ndeki bir lokanta oldu. Buraya da işyerinin havalandırma penceresinden giren çocuklar, kasadaki 80 lirayı alarak olay yerinden ayrıldı.
ÇOCUK BÜROYA TESLİM EDİLDİLER
Sabah işyerlerini açan ve soyulduklarını anlayan işyeri sahiplerinin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Eşkali belirlenen 3 şüpheli, Hacet Mahallesi'nde ellerindeki poşetlerdeki çalıntı sigaraları satmaya çalışırken polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Büro Amirliği'nde gözaltında tutulan 3 çocuk, yaşları 18'den küçük olması nedeniyle Çocuk Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI