İZMİR Karşıyaka eski CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay, avukat yeğeni Devrim Alabay ve 2 avukatın da aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 53 sanığın yargılandığı, 12'nci Ağır Ceza mahkemesinde üç gün süren dava, sabaha karşı sonuçlandı. Mahkeme heyeti, aralarında avukat Aslı Deniz Ceyhan Tokat'ın da bulunduğu 4 kişiyi tahliye etti. Davada, böylece 14 tutuklu kaldı.
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suç örgütü kurarak özellikle Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren bir gruba operasyon yaptı. Liderliğini İzmir Barosuna kayıtlı Avukat Devrim Alabay ile örgüt yöneticileri olan amcası CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay ile Ali Alabay'ın yaptığı iddia edilen suç örgütünün üyesi olduğu iddia edilen 40 kişiyi gözaltına alındı. 39 mağdurun şikayetinde toplam 3.5 milyon liraya yakın dolandırıcılık yapıldığı ileri sürüldü. Adliyeye sevk edilen, aralarından çete lideri olduğu iddia edilen Avukat Devrim Alabay'ın da bulunduğu 23 kişiden 18'i tutuklandı. Süphelilerin bankalardaki yaklaşık 3.5 milyon TL paraları ile çok sayıda lüks araba ve işeri, ev gibi gayrimenkullerine de el konuldu.
Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın, 436 sayfa ve 88 ek klasörden oluşan iddianamede, avukat Devrim Alabay'ın önderliğindeki çetenin, adam öldürme, sahte kimlikle gayrimenkul satışı yaparak dolandırıcılık, askeri personelin taşınması ihalelerinde kendilerine yardım etmesi için muvazzaf subaylardan yardım aldıkları, bu subaylara da maddi menfaatin yanı sıra otele götürüp rüşvet olarak kadınlarla birlikte olmaları sağlandığı ileri sürdü. Savcı Taşkın, 18'i tutuklu 53 sanık hakkında örgüt lideri Avukat Devrim Alabay'a 1653,5 yıl ve müebbet, amcası CHP eski Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'a 1675,5 yıl ve müebbet ile Ali Alabay'a 1623,5 yıl ve müebbet hapis cezası istedi. Diğer sanıklar hakkında ise 2 yıl ile 140,5 yıl arasında değişen hapis cezası istedi. Aynı operasyonda tutuklanan Karşıyaka CHP ilçe eski başkanı Adnan Alabay’ın ağabeyi CHP İzmir eski İl Yöneticisi ve İl Delegesi Arif Alabay cezaevinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.
ÇETE VARSA BEN KURDUM
12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen Çarşamba günü görülmeye başlanan duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar ile tutuksuz sanıklar ile mağdur ve müştekiler ile avukatları katıldı. Mustafa Kayın başkanlığındaki mahkeme heyeti, üç gün süren duruşmanın ilk gününde sanıkların ve mağdurların kimlik tespiti yaptı. Ardından, örgüt lideri olduğu iddia edilen avukat Devrim Alabay'ın ifadesine geçti. Alabay, ifadesinde “Eğer bir çete varsa, bu çeteyi ben tek başına kurdum. Diğer sanıkların bu çeteyle bir ilişkisi yok. Yargılayacaksanız bir tek beni yargılayın. Hukuk dışı hiç bir iş yapmadım. Ben yıllardır avukatlık yapıyorum. Sözde örgüt lideri olarak, kimseye de baskı ve tehditle iş yapması için talimat vermedim. Yaptığım her iş için hesap verebilirim” dedi.
KARALAMA KAMPANYASI 
Karşıyaka eski CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay ise “Yıllırdır siyaset yapıyorum. 45 yıldır da Karşıyaka da yaşıyorum. Çekmecelerimde, peçeteden başka bir şey yok. Ben, kimseye para karşılığında, nüfusumu kullanarak ruhsat konusunda para almadım. Bunlar hepsi bana karşı yapılan bir karalama kampanyasıdır. Üzerime atılan bu çamuru temizleyeceğim. Adalete güvenim sonsuzdur” dedi.
Avukat Aslı Deniz Ceyhan Tokat da “İddianamede yer alan satış prosüdüre uygun yapıldı. Hukukçu bir insan yasal olmayan iş yapmaz. Benim yeni doğmuş çocuğum var. Ailem onu her gün cezaevine getirip, emziriyorum. Anne sevgisine muhtaç. Tahliyemi istiyorum” dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
Tutuklu sanıkların avukatları da müvekkilerin uzun süredir yattığını, tahliyelerini talep etti. Sabaha kadar süren duruşma sonrası, tahliye taleplerini değerlendirmek için mahkeme heyeti, kısa bir ara verdi. Ardından heyet, aralarında avukat Aslı Deniz Ceyhan Tokat, Ali Yavuz, Hüseyin Taha Kuşçuoğlu ve Kadir Cevat Saatçi'yı tahliye ederken diğer sanıkların tutukluluklarının devamına karar verip, duruşmayı 30 Ocak 2014'e erteledi. Böylece davada 14 kişi tutuklu kalmış oldu.