ASKERE GİDİYORDU
Aksaray'da 7 kişinin öldüğü ve 41 kişinin yaralandığı otobüs kazasında yaşamını yitirenlerden 23 yaşındaki Dinçer Meriç'in vatani görevini yapmak üzere Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne gittiği öğrenildi.
5 ARKADAŞ AYNI OTOBÜSE BİNDİ
Edirne'nin Keşan İlçesi Esetçi Köyü'nde yaşayan Dinçer Meriç'in aynı köyden 4 arkadaşı ile birlikte otobüse bindiği belirlendi. Kazada Dinçer Meriç yaşamını yitirirken arkadaşı ile birlikte aynı otobüse binen ve aynı birliğe teslim olmak için yola çıkan 20 yaşındaki Aykut Gider, şunları anlattı:
"Arkadaşlarım Tolga Yüksel, Doğukan Yüksel, Fatih Sal ve Dinçer Meriç ile birlikte Hatay'daki birliğimize teslim olmak için aynı köyden yola çıkıp İstanbul'da beraber otobüse bindik. Yolda kaza yaptık. Ambulanslarla hastaneye getirdiler. Benimle birlikte diğer 3 arkadaşım da yaralı kurtulmuş. Ama Dinçer'in öldüğünü hastanede öğrendim. Dinçer benim sınıf arkadaşımdı. Çok üzgünüm."
BÖYLE UĞURLANMIŞTI
Kazada ölen Dinçer Meriç'in askere gitmeden önce arkadaşları ile birlikte köylerinde yaptıkları asker eğlencesine ait fotoğrafları slayt şeklinde sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaştığı belirlendi. 2 gün önce motosiklet kazası geçirdiği için kaşından yaralandığı ve bantladığı belirtilen Dinçer Meriç'in fotoğraflarda oldukça neşeli olduğu görüldü.

FOTOĞRAFLI