Serpil KIRKESER / İstanbul, () AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı İffet Polat'ın da aralarında bulunduğu 11 kadın, internet sitesindeki yazısında Yenikapı'da düzenlenen AK Parti mitingine katılan kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla Tekin Öztop hakkında suç duyurusunda bulundu.
İffet Polat'ın da aralarında bulunduğu 11 kadın, öğleden sonra Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla geldi. Polat'ın da aralarında bulunduğu kadınlar, Yenikapı'da düzenlenen Ak Parti mitingine katılan kadınlara sarapvepeynir.blogspot.com.tr isimli sitedeki "AKP mitinginde bir çapulcu" başlıklı yazısında hakaret ettiği iddiasıyla Tekin Öztop hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Avukat Solmaz Kırançinkil, şikayette bulundukları Tekin Öztop'un blog yazısında 23 Mart'taki mitinge katılan bayanlara yönelik sözlerinin hakaret içerdiğini, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. İffet Polat, Ak Partinin İstanbul'da yaptığı mitinge 2,5 milyon insanın katıldığını, mitinge katılanlar mitinge giderken gelirken hiçbir taşkınlığa, vandalizime mahal vermeden demokratik haklarını kullandıklarını, evlerine dağıldıklarını söyledi. sarapvepeynir.blogspot.com.tr isimli sitesi yazarı Tekin Öztop'un yazısında kendilerine hakaret ettiklerini için şikayetçi olduklarını söyleyen Polat, "Cinsel ifadeler kullanarak oraya katılan kadınların tümünü tahkir etmiş durumdalar kendileri. Bunun için savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

“BANA YAPILAN HAKARETİ KLABUL ETMİYORUM"
Adliyeye kucağında küçük çocuğuyla adliyeye gelen Sevgi Keser de, "Benim Ak Parti teşkilatıyla hiçbir alakam yoktur, kesinlikle. 23 Mart'taki mitinge çocuklarım ve eşimle katıldım. Bana yapılan hakareti bir anne olarak kabul etmiyorum. Özgür irademle gittim. Benim 3 tane çocuğum var. Anne olduğum için bu hakaretleri kabul etmiyorum. Sonuna kadar gideceğim" şeklinde konuştu. Kadınlar açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

DİLEKÇEDEN
Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, sarapvepeynir.blogspot.com.tr sitesindeki yazısı nedeniyle Tekin Öztop'un 'hakaret' suçundan yargılanması talep edildi. Dilekçede, "Sitede, Tekin Öztop "AKP mitinginde bir çapulcu!" başlıklı yazıyı 24 Mart 2014 tarihinde yayınlamıştır. Şüpheli 23 Mart 2013'te AK Parti tarafından Yenikapıda düzenlenen mitinge katılımını ve izlemlerini aktarmaktadır" denildi. Dilekçede, şüpheli Tekin Öztop'un yazısında kadınlara cinsel içerikli hakaretlerde bulunduğu iddia edildi, yargılanması talep edildi.

(BB) (FOTOĞRAFLI)