Faturalı hat kullanıcıları adına sahte belge düzenleyen dolandırıcılar, tarifeye ek ücretle fiyatı 2 bin 500 lirayı bulan akıllı telefon ya da tablet bilgisayar alıyor.
Genellikle kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak pek çok kişinin binlerce lirasını dolandıranlar, bu kez Konya'da farklı bir yönteme başvurdu.

Faturalı hat kullanan kişinin kimlik bilgilerini ele geçirerek, sahte nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi düzenleyen dolandırıcılar, tarifeye ek ücretle, akıllı telefon ya da tablet bilgisayar alıyor.

Bu dolandırıcılık yöntemine maruz kalanlardan biri de Konya Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca oldu. Karaca, kullandığı hattına GSM şirketinden gelen mesajla, adına 2 bin 500 lira değerinde akıllı telefon aldığını öğrendi.

Dr. Karaca, yaptığı açıklamada, olaydan, GSM operatöründen art arda gelen "hayırlı olsun" mesajıyla haberdar olduğunu söyledi.

KONU ADLİ TAKİP SÜRECİNDEYKEN...

Konya Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunduğu sırada, aynı dolandırıcıların başka bir işlem merkezine gidip, aynı sahte belgeyle işlem yapmaya çalıştığı haberini aldığını dile getiren Karaca "Konuyu adli takip sürecine doğru götürürken, yani benim adıma alınmış bir cihazın iptaliyle uğraşırken, aynı dolandırıcıların başka bir işlem merkezine gidip, aynı sahte belgeyle işlem yapmaya çalıştığını öğrendim. Sorumluluk sahibi mağaza çalışanı, hattım üzerine işlem yapıldığı için beni arayıp bilgilendirmek istemiş. İkinci işlemin bu şekilde önüne geçmiş olduk" dedi.