Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da 2 yıl önce liseli 3 kıza bıçakla saldırıp yaralayan 34 yaşındaki Erkan İlden, 'Akli dengesi yerindedir' raporu üzerine 18 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.
Olay, 6 şubat 2012'de Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi'nde meydana geldi. Saime- Salih Konca Lisesi öğrencileri, olay tarihinde 15 yaşındaki Sevgi M., 17 yaşındaki Gamze K. ile 18 yaşındaki Rabia D. minibüsten inerek okulun olduğu sokağa doğru yürümeye başladı. Karşıdan gelen Erkan İlden kazağının altından çıkardığı ekmek bıçağıyla Sevgi M. ile Rabia D.'yi yaraladı. Gamze K. ise saldırganın elinden kurtulmayı başardı. Olay yerinden kaçan Erkan İlden kısa sürede yakalandı. İlden polise, akli dengesinin yerinde olmadığını, kızları neden yaraladığını bilmediğini söyledi. Ameliyata alınan Sevgi M.'nin safra kesesi alınıp, yaralanan böbreğine müdahale edildi. Beline saplanan bıçak nedeniyle felç tehlikesi geçiren Rabida D. de ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Tutuklu yargılanan Erkan İlden'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için önce Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden 'Akli dengesi yerindedir' raporu alındı. Yargılamanın yapıldığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığını ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden Erkan İlden'i, son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi ve 4'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu da aynı yönde rapor verdi.
Önceki gün görülen duruşmada, akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunu bildiren rapor, sanığın yüzüne okundu. Erkan İlden, “Ben Bakırköy'de yattım. Normal bir insan Bakırköy'de yatar mı? Ben bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Zaten bilsem burada olmazdım" dedi.
Mahkeme heyeti kısa aranın ardından Erkan İlden'i, Sevgi M.'yi öldürmeye tam teşebbüsten 16 yıl hapis cezasına, Rabia D. ve Gamze K.'yi kasten yaralama suçundan ayrı ayrı 1'er yıl 3'er ay hapse mahkum etti.

FOTOĞRAFLI