MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'ne bağlı Avşar Köyü'ndeki bir akaryakıt istasyonundaki silahlı gaspa karıştıkları ileri sürülen 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

İzmir-Ankara Karayolu üzerindeki Avşar Köyü'nde bulunan bir akaryakıt istasyonuna, dün (pazartesi) gece gelen maskeli ve silahli iki kişi, iki pompacıyı kurusıkı tabancayla etkisiz hale getirip, ceplerindeki toplam 4 bin 700 lira para ile market bölümündeki dizüstü bilgisayarı alıp, geldikleri otomobille kaçtı. Şüphelilerin ayrılmasının ardından akaryakıt istasyonu çalışanları durumu polise bildirdi. Polis, şüphelilerin kaçarken kullanmayı planladıkları kiralık otomobili olay yeri yakınında park halindeyken fark etti. Arabanın içine gizlenen B.T. ve S.A.'yı gözaltına aldı. Otomobildeki aramada kurusıkı bir tabanca ile bir çift eldiven ele geçirildi. Polis, iki şüphelinin ifadelerinden gaspı gerçekleştirdikleri ileri sürülen arkadaşları H.Ö ve Y.Ö.'yü beklediklerini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, iki şüpheliyi de evlerinde yakaladı. Şüpheli dört kişinin gasp planını yaparken yanlarında olduğunu ileri sürdükleri T.D.'yi de gözaltına aldı.

Yine Avşar Köyü'ndeki başka bir akaryakıt istasyonundan da kısa bir süre önce benzer şekilde gasp yaptıkları ileri sürülen 5 şüphelinin polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.