İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Soma'daki maden faciasından sonra yaptıkları açıklamalar nedeniyle gazeteci Yılmaz Özdil ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı Ümit Rona aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.
Milletvekili Selçuk Özdağ, 'Halkı kin ve nefrete tahrik edici boyutta ifadeler kullandığı' iddiasıyla gazeteci Yılmaz Özdil hakkında hakaret, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel hakkında 'iftira' suçlamasıyla Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Özdağ'ın avukatı Ümit Rona, şu açıklamayı yaptı:
"Müvekkilim Manisa Milletvekili Sayın Selçuk Özdağ olayın başından itibaren ilçemiz olan Soma'da tüm birimlerin seferber olması ve yaraların sarılması için ailelerin yanında yer aldı. Bu üzücü günler içinde Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel twitter hesabından yazdığı beyanlarda '450 işçi üzerine küllü su atıldığı ve betonlaştırma sebebi ile artık kurtulma şanslarının kalmadığı' yönündeki ifadeleri ile ve yine köşe yazarı Yılmaz Özdil medyada kullandığı ölen işçilerin siyasi tercihleri ve katıldıklarını iddia ettiği miting nedeniyle 'müstehak' ifadesini kullanarak toplumda infiale neden olmuşlar ve acıları artırmışlardır. Ali Tezel' in ifadeleri iftira niteliğinde değerlendirilecek, Yılmaz Özdil'in ifadeleri ise hakaret olarak değerlendirilecek ve her ikisinin de halkı kin ve nefrete tahrik edici boyutta ifadeler içermesi sebebi ile müvekkilim Manisa Milletvekili Sayın Selçuk Özdağ adına şikayet eden vekili sıfatı her iki şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şu andan itibaren adli mercilerce gerekli soruşturmalar başladı."

İK(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)