KAYSERİ’de İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) mensupları, AK Parti il binasının karşısında patlak ampullü eylem yaptılar. Üzerinde Başbakan, 4 bakan ve Fethullah Gülen’in isimlerinin yazılı olduğu balonları toplu iğne ile patlatıp, ’ Hükümet istifa’ ve 'Ayakkabı Kutusu Partisi' sloganları attılar.
Ellerinde ’Aynı Oyunun Figüranlarısınız'’ pankartı, Türk bayrağı, üzerinde ’ Türk Milletinin Kutusu'’ yazılı ayakkabu kutusu ve TGB flamaları bulunan yaklaşık 40 kişilik bir grup, Kocasinan ilçesi Atatürk Bulvarında bulunan AK Parti il Binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Parti önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba sivil ve resmi polisler izin vermedi. Bunun üzerinde İşçi Partisi Kayseri il Başkanı Necdet Tosun'un da aralarında bulunduğu grup, Ak Parti binasının karşındaki yolun kaldırımında açıklama yaptılar. Açıklama yapan gençlerden biri üzerinde ay yıldız da bulunan ’Türk Milletinin Kutusu' yazılı ayakkabı kutusunu açıp içinden çıkarttığı patlak ampulu arkadaşlarına ve yoldan geçenlere göstererek, ’’Bunların ampulü patladı. Balonları söndü. Ayakkabı Kutusu Partisinin Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bakanları Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile Fethullah Gülen’in balonlarını burada patlattık’’ dedi. 'Hükümet istifa' sloganları atıldı.
Gençlerden sonra megafonla konuşan İşçi Partisi Kayseri İl Başkanı Necdet Tosun, "Ülke çalkalanıyor. Kanalizasyon patladı. Pislikler saçılıyor. Devlet çetelere teslim edilmektedir. Suçlular utanmadan,yüzleri kızarmadan koltukta oturuyor. Bugün yaşananlar ortaya çıkanlar, daha buzdağının ucu. Ekonomimiz yıkıldı. Türkiye şu anda bize göre hükümetsizdir.Tayyip-Gül, Gülen yönetimi, yanlarına aldıkları Apo ile birlikte ABD hesabına Türkiye’mizi bölme ve yıkma görevini yürütmektedir. Türk milleti Türk bayrağı altında Atatürk’te birleşti. 19 Mayıs’da başlayan, Haziran 2013’de ayaklanmaya dönüşen ve 10 Kasım’da Aslanlı yola çıkan halk hareketi, Tayyip-Gül- Gülen koalisyonunu dağıtmıştır. Millet birleştikçe, onlar dağılmaktadır’’ dedi. İşçi Partililer ve TGB’liler basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

OE, DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)