Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da Ak Parti Milletvekili, Cumhuriyet Savcısı ile 1 polis memurunun da aralarında bulunduğu 17 kişinin evinden hırsızlık yaptığı belirlenen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Raşatbey, Kurtuluş ve Çınarlı mahallelerinde son 1 ay içinde aralarında Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Adana Adliyesi'nde görevli bir Cumhuriyet Savcısı ile bir polis memurunun da bulunduğu 17 kişinin evinden hırsızlık yapıldı. Hırsızlıklarla ilgili çalışma başlatan polis, evlerin bulunduğu bölgelerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını tek tek inceledi.
Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, çok sayıda hırsızlık kaydı bulunan Ramazan Aktaş'ın (23) liderliğini yaptığı şebeke belirlendi. Zanlıları takibe alan polis düzenlediği operasyonda Ramazan Aktaş ile birlikte Erkan Çetin (21), Hakan Fırat (22) ile çalıntı malzemeleri satın aldığı belirlenen Burhan A. (35) ve ağabeyi Ömer A. (37) gözaltına alındı. Zanlıların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, çalınan ziynet eşyaları, Cumhuriyet Savcısı'na ait olduğu anlaşılan tabanca, bağlama, kredi kartları ve 103 cep telefonu, 6 gram eroin, hırsızlık sırasında kullandıkları siyah el çantası, çanta içerisinde bulunan 2 tornavida, 1 fotoğraf makinası, 2 tablet bilgisayar,1 harici hard disk ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan ve suçlarını itiraf eden zanlılardan Erkan Çetin ile Hakan Fırat'ın bir hafta önce meydana gelen 2 ayrı kapkaç olayının da zanlısı olduğu ortaya çıktı.
İfadesi tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

FK(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)