VAN'ın Çatak İlçesi'nden kente dönen AK Parti konvoyunda bulunan polis memurlarını taşıyan minibüsün takla atması sonucu 2'si ağır 7 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, milletvekillerine ait araç ve ambulanslarla hastanelere götürüleirek tedavi altına alındı.

Kaza, bugün saat 21.00 sıralarında Van-Çatak Karayolu üzerinde bulunan Görentaş Köyü yakınlarında meydana geldi. AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Pati Van milletvekilleri Gülşen Orhan ve Burhan Kayatürk ile birlikte seçim çalışmaları için gittikleri Çatak İlçesi'nden Van'a dönerken konvoydaki polislere ait minibüs,kayganlaşan yolda kontroldan çıkarak takla attı.

Kazada, araçta bulunan ve koruma sağlayan 7 polis memuru yaralandı. Yaralı 2 polis memuru, milletvekilleri Orhan ve Kayatürk'ün araçlarıyla, diğer polis memuru ise olay yerine çağrılan ambulanslarla Van'a getirildi. Yaralı 5 polis memuru, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, durumu ağır olan 2 polis de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı. 

Milletvekilleri ile birlikte Van Valisi Aydın Nezih Doğan, hastaneye gelerek yaralı polislerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Doğan, polislerin tedavilerinin sürdüğünü belirterek, "Göreve giden arkadaşlarımız trafik kazası geçirmiş. 7 polisimiz yaralı. Bölge Eğitim ve Araştırma hastanemizdeki arkadaşlarımızın durumları iyi inşallah Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesindeki arkadaşlarımızın durumlarıda iyiye gididiyor. Hepsine tekrar geçmiş olsun diyorum" dedi.

MÇ,OA(FE/SSA) (FOTOĞRAFLI)