AK Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Gıyaseddin Gergin, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak "Aynı gökte uçarlar, lakin karganın dünyası başka şahinin dünyası başka" yorumunda bulundu.
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçim çalışmaları için bugün Üsküdar'da start verdi. Marmaray önünde yapılan etkinliğe katılan gençler mavi bere ve atkı taktı. Çalan müziğe eşlik ederek halay çeken gençler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehinde slogan attı. Bazı gençlerin de meşale yaktığı görüldü. "İstanbul sana emanet" başlıklı program içerisinde bir konuşma yapan AK Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Gıyaseddin Gergin, yaptığı konuşmada yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili de açıklama yaptı. Gergin, şu şekilde konuştu:
"Tüm kamuoyunun da bilgisi olduğu üzere, içinde bulunduğumuz günlerde yaşanan operasyonel gelişmelerden de bahsetmemizde fayda olacaktır; Hafta başında başlayan malum gözaltılar da, gerek soruşturma gizliliğinin ihlali olsun gerekse de özellikle internet haber medyası ve sosyal medya da gerçekleşen dezenformasyon asla ve asla bizleri yürüdüğümüz bu kutlu yolda yavaşlatamayacaktır. Çünkü bizler omurgayı değiştirmeden sürekli yenilenebilen bir partide siyaset yaptığımız bilincindeyiz ve yine eğer kendi içimizde arınmamızı gerektirecek bir durum olması halinde de hiç tereddüt etmeden gereğini gerektiği zaman yapacak bir liderin arkasında inançla yürüdüğümüzü belirtmek isterim.
Muhammed İkbal’in de dediği gibi; Aynı gökte uçarlar, lakin karganın dünyası başka, şahinin dünyası başkadır. O yüzden bizler her zamanki gibi 1071 ruhunu dimdik taşıyarak 2071 vizyonuna da aynı dirayetle ve azimle ilerlemeye devam edeceğiz." Açıklamanın ardından program sona erdi.