İZMİT'te geçen Ocak ayında, girdiği bunalım sonucu eşi ve biri 1.5 aylık üç çocuğunu uykularında bıçaklayarak ve boğarak öldürmekten 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ramazan Geniş, ikinci duruşmada da tahliyesini istedi.
İzmit'in Kocatepe Mahallesi 64 sokakta bir apartmanın en alt katındaki dairede geçen ocak ayında meydana gelen olayda, yaklaşık 15 bin lira olan borcu nedeniyle cinnet geçirdiği belirtilen 30 yaşındaki Ramazan Geniş, 25 yaşındaki eşi Aysel, çocukları 7 yaşındaki Gökdeniz, 5 yaşındaki Görkem ve 1.5 aylık Aysima'yı bıçaklayarak ve boğarak öldürdü. Cinayetten iki gün sonra evlerinin yakınında otomobilde uyurken yakalanan Ramazan Geniş, tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıkan Ramazan Geniş'i avukatı Serap Salı savundu. Öldürdüğü eşi Aysel Geniş'in babası Salih Aysu'nun da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti ölenlerden Aysima ve Aysel Geniş'in ölüm nedeni için Adli Tıp Kurumu'na yazılan yazıya cevap verilmediği, Ramazan Geniş'in cezasi ehliyeti olup olmadığına ilişkin raporların da gelmediğini bildirdi. Ailesini katleden Ramazan geniş ise geçtiğimiz duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da tutuksuz yargılanmasını isteyerek tahleye tabebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddederek duruşmayı erteledi.