Tolga YANIK / KONYA, () - KONYA'da dün, tanımadığı kişilerin cebindeki 800 lirasını aldığını iddia eden parkinson hastası 48 yaşındaki Ahmet G.'nin parayı kaybettiği ve ailesinden çekindiği için de polis çağırıp gasp edildiğini söylediği ortaya çıktı. Polis, Ahmet G. hakkında 'Suç uydurma' suçundan işlem uyguladı.
Olay, dün gece saat 01.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi Anadolu Caddesi'nde meydana geldi. Biraz hava almak için evden çıktığını belirten parkinson hastası Ahmet G., dinlenmek için bir direğe yaslanıp beklediği sırada yanına gelen 2 kişinin cebendeki 800 lirayı alıp, kendisini yere itmesi sonucu düşüp yaralandığını iddia ederek polis çağırdı. Gelen polis ekibi de sağlık görevlilerine çağırdı. Başından hafif yaralı Ahmet G., ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis de verilen eşkal doğrultusunda saldırganların kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
KAMERA KAYDINDAN GERÇEK ANLAŞILDI
Caddedeki bir marketin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Ahmet G.'nin her hangi bir gaspa uğramadığını saptadı. Polisin, görüntülerde gasp izine rastlanılmadığını sorması üzerine Ahmet G., "Parayı kaybettim. Ailemden çekindiğim için yalan söyledim. Daha önce de başıma böyle bir şey geldi. Bana inanmazlar diye düşündüm" dedi.
'SUÇ UYDURMA' SUÇUNDAN İŞLEM YAPILDI
Bunun üzerine Ahmet G. hakkında 'suç uydurma' suçundan işlem uyguladı. Türk Ceza Kanununun 271'inci maddesine göre, işlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.
FOTOĞRAFLI