KONYA'da Düden Gölü civarında ahşaptan yapılmış 30 kadar kuş figürlerini araziye bırakan, kasetten kuş sesi yayınlayarak, yere inen yaban kuşlarını avlayan 8 kişi, suç üstü yakalandı. Şüphelilere 1000'er TL idari para cezası, avladıkları 4 angut kuş için de 400'er TL tazminat cezası verildib
Konya Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, bölgede kaçak avlanmalara yönelik denetimlerini artırdı. Denetim nedeniyle bölgede devriye görevini yapan Av Kontrol ve Koruma ekibi, Kulu İlçesi'ndeki Düden Gölü çevresinde avlanma yasağı bulunan bölgede 8 avcının yanlarında getirdikleri 30'a yakın ahşaptan yapılmış kuş figürünü araziye yerleştirdiğini ve kuş sesi yayınlayarak yere kuş sürüsü indiği izlenimi yarattığını saptadı. 4 angut kuşunu vuran 8 avcı, ekipler tarafından suçüstü yakalandı. Ahşap kuş figürlerine teybe el konulurken avcılar hakkında '4 bin 915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre usulsüz ve kaçak avlandıkarı gerekçesiyle 1000'er TL idari para cezası ve avladıkları 4 angut kuş için de 400'er TL tazminat ceza uygulandı.  
Av Kontrol ve Koruma ekibi, ayrıca Aksaray'ın Eskil ve Gülağaç İlçesi çevresindeki sulak alanlarda tespit ettikleri 10 saklanma siperini imha etti. Bölgede av hayvanlarını çekmek için bu kez 6 canlı angıt kuşu ve 12 yeşil baş ördek kullanarak av yapan 2 kişi, vurdukları 5 ördek ile suçüstü yakalandı. Av tüfeklerine el konulan 2 kişiye 1659'er lira idari para cezası ile toplam 11 bin lira tazminat cezası uygulandı. Ele geçirilen canlı kuşlar ise, doğaya bırakıldı.
Konya Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, tavşan, keklik, bıldırcın ve diğer memeli hayvanlara ilişkin avlanma yasağının 6 ocak tarihinde sona erdiğini, ördekgillere ait avlanma yasağının ise, 2 Mart'a kadar devam edeceğini bildirdi. Ekiplerin usulsüz ve kaçak avlanmayı önlemek amacıyla kontrollerine devam edeceği vurgulandı.

MKY(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)