BEYOĞLU’da, iki katlı ahşap binanın giriş katında çıkan yangında, felçli olduğu belirtilen 60 yaşındaki Yaşar Kambur hayatını kaybetti.
Yangın, Kaptanpaşa Mahallesi Piyale Mektebi Sokak 5 numarada bulunan 2 katlı binada, saat 08.30 sıralarında çıktı. Yangın sonrası bir anda mahalleyi duman kapladı. Çevredekiler itfaiye ve polis ekiplerinden yardım isterken, binanın ikinci katında yalnız kalan Barış Topal, balkondan atlayarak yaralı kurtuldu. Topal çevredekilerin de yardımıyla ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.
İTFAİYEYE İŞ MAKİNESİ ENGELİ Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sokaklardaki yol çalışması ve bir iş makinesinin sokak girişine park etmesi nedeniyle sokağa girmekte zorlandı. Küçük itfaiye araçları yangının bulunduğu sokağa girmeyi başarırken, su tankları olay yerine giremedi. İtfaiye, yangına metrelerce öteden çekilen hortumlarla müdahalede bulunabildi. Bu sırada yanan binaya bitişik binalardan da dumanlar yükseldi. Binada oturan herkes dışarıya çıkarıldı. İtfaiye ekipleri boşaltılan binaya girerek buradaki yangına da müdahale etti. Yangın itfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından tamamen söndürüldü. Eve giren itfaiye erleri, komşuları tarafından felçli olduğu ve yalnız yaşadığı söylenen Yaşar Kambur’un cesedini buldu. Ceset, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.