AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nden Ağrı Dağı'na solo tırmanış yapan Ankaralı bilgisayar mühendesi Emre Varol, deniz seviyesinden 4 bin 500 metre yükseklikten 'Donuyorum' diye mesaj atarak yardım istedi. Telefon bağlantısı kurulamayan Varol'u arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Doğubayazıt'a bağlı Eliköy'den geçen cumartesi günü tırmanışa başlayan Emre Varol'un tek başına yaptığı zirve tırmanışı kabusa döndü. Daha önce Erciyes Dağı'na tırmanan Varol, Mersinli dağ rehberi Güldal Çelebi'ye cep telefonunda mesaj atarak yardım istedi. Emre Varol'a daha sonra ulaşamayan Çelebi, jandarmaya bilgi verdi.
Ağrı Dağı'na 3 kez tırmanarak zirve yaptığını anlatan Güldal Çelebi, "Daha önce Ağrı Dağı tırmanışlarında rehberlik yaptığım için benden yardım istedi. Tek başına bu mevsimde çıkmamasını öğütledim. Ancak beni dinlemedi. Zirve tırmanışına başladığında sürekli arayarak rotayı öğrendi. Dönüş yolunda bugün saat 16.11'de 'Parmaklarım donmak üzere acil yardım' mesajı gönderdi. İnişi yaparken 4 bin 500 metrede rotasını kaybederek mahsur kaldığını tahmin ediyorum. Bu saatten sonra kendisine ulaşamadım. Jandarma ve Sivil savunma kurtarma çalışması başlattı" dedi.  Yetkililer Emre Varol'un telefon sinyalini aldıklarını yere ekiplerin yürüyerek 9 saatte ulaşabileceklerini bildirdi. Ekiplerin tırmanışa başladığını belirten yetkililer, gece oluşu ve hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle helikopter yardımı alamadıklarını belirttiler. 'ŞAKA OLMASIN'
Ağrı Dağı'na çıkan sporcunun malzeme açısından hiçbir eksiği bulunmaması gerektiğine işaret eden Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, bir dağcının 'Donuyorum' diye mesaj atmasının altında ya 'şaka' ya da 'medyatik olma' tutkusunun da yatabileceğini söyledi. 
Alaattin Karaca, "Ağrı'da rota, patika yollar, kamp yerleri bellidir. Ağrı dağına solo tırmanış yapmaya çıkanın yanında mutlaka uyku tulumu, çadır, yiceği vardır. Bu mevsim dağda hava elbette soğuktur. Bir iki defa dağa çıkmakla dağcı olunmuyor. Bilgisayar mühendisi olan bir gencin tek başına bu mevsimde ilk kez gittiği Ağrı'ya solo tırmanış yapmasını anlamak mümkün değil. 'Taş düştü, buzulda kaydım ayağım kırıldı, yolumu kaybettim gibi sorunlar' çıkabilir. Federasyon olarak Ağrı Dağı'na çok sayıda kış tırmanışı düzenledik. 'Donuyorum' diyene ilk kez rastladım. Sakın bir şaka olmasın. Yoksa bunun altında medyatik olma niyeti mi var?" diye konuştu.