Sedat BUDAK/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin yaşamını yitirmesini protesto etmek için Doğubayazıt'ta toplanan yaklaşık 200 kişi Ağrı Dağı eteklerinden Iğdır'a yönüne doğru yürüdü. BDP ve HDP yanlılarının farklı eylem için ilçe dışına çıkması polis ve jandarmaylı alarma geçirdi.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili Doğubayazıt esnafı bugün işyerlerini açmadı. Kepek kapama eylemi olan Doğubayazıt'ta BDP binası önünde toplanan BDP ve HDP ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu kadınlı- erkekli 200 kadar kişi, otomobil ve minibüslere binerek ilçeye bağlı Örtülü Köyü'ne gitti.
Ağrı Dağı eteklerindeki taşlı ve meyilli araziden saat 11.00 sıralarında Iğdır'a doğru yürüyüşe geçen gruptan nereye yürüdükleri ve ne yapmak istedikleri konusunda bir açıklama yapılmadı. Doğubayazıt- Iğdır arasındaki Pamuk Geçidi'ne kestirmeden yürüyen grubu araziye giremediği için TOBA, kirpi, zırhlı araçlardan oluşan konvoyla Özel Harekat timleri, Çevik Kuvvet polisleri ile jandarma, karayolundan takip etmeye başladı. Polisin çok yoğun güvenlik önlemleri altında izlediğini gören grup, Doğubayazıt- Iğdır karayoluna yaklaşmamaya özen gösterdi. Küçük parçalara bölünerek yola devam eden ve yaklaşık 20 kilometre kadar yol alan grup saat 16.00 sıralarında sağanak yağışın ardından gelen doluya tutuldu.

SB(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)