ESKİŞEHİR'de ağabeyi Fatih Pesen'i 2008 yılında av tüfeği ile öldürüp cesedini çeyiz sandığına koyarak yaktıktan sonra kayıp başvurusunda bulunan 25 yaşındaki Ali Pesen 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay tarihinde 25 yaşında olan 1 çocuk babası Fatih Pesen eşinden boşandıktan sonra 71 Evler Mahallesi Aktürk Sokak'taki anne ve babasının yanında kalmaya başladı. Evlenmek vaadiyle eve genç kızları getirdiği, uyuşturucu madde kullandığı, aldığı eşyanın parasını ödemeyip sürekli borç yaptığı öne sürülen Fatih Pesen ile aynı evde kalan kardeşi Ali Pesen arasında 2008 yılı Temmuz ayında tartışma çıktı.
Fabrika işçisi evli 1 çocuk babası Ali Pesen, iddiaya göre anne ve babasının gözleri önünde ağabeyi Fatih Pesen'e av tüfeğiyle ateş etti. Fatih Pesen başına isabet eden domuz kurşunuyla olay yerinde öldü. Ali Pesen cesedi kilime sarıp evdeki çeyiz sandığına koydu. Evden dışarı çıkardığı sandığı bahçede üzerine benzin dökerek yaktı. Ceset ve sandık parçalarının bir kısmını bahçeye gömen Ali Pesen bir kısmını da el arabasına koyup yakındaki Porsuk Çayı'na attı.
Olayın ardından Ali Pesen ile belediyeden işçi emeklisi olan baba 57 yaşındaki Yusuf Pesen ve anne 51 yaşındaki Havva Pesen, Polis Merkezi'ne giderek Fatih Pesen'in kayıp olduğunu bildirdi.
5 YIL SONRA YAKALANDILAR
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, kayıp başvurusu yaptıktan sonra bir daha polise gitmeyerek olaya ilgisiz kalan ailenin durumundan şüphelendi. Kurulan özel polis ekibi olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar ve teknik takip sonucunda Ali Pesen, annesi Havva Pesen ve babası Yusuf Pesen 9 Ekim 2013 tarihinde gözaltına alındı.
Ali Pesen, cinayeti itiraf ederek ağabeyi Fatih'in boşandıktan sonra eve genç kızları evlenme vaadiyle kandırarak getirdiğini, anne babasını rahatsız ettiğini, bu konuda ağabeyini sık sık uyardığını ancak dinletemediğini; olay günü yine kız meselesi yüzünden tartıştıklarını, av tüfeğini alarak ağabeyinin başına tek el ateş ettiğini söyledi. Polisler olayın meydana geldiği ev ve Porsuk Çayı'nda yaptıkları aramalarda insan kemikleri ile yanmış çeyiz sandığı parçalarını buldu. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Ali Pesen tutuklandı, anne Havva ile baba Yusuf Pesen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
BENİ DE ESRAR EÇMEYE ZORLUYORDU
Tutuklu sanık Ali Pesen ile tutuksuz sanıklar Yusuf Pesen ve Havva Pesen'in yargılanmalarına 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Ali Pesen ilk duruşmada pişman olduğunu ifade ederek şunları söylemişti:
"Ağabeyim Fatih Pesen anne ve babama maddi-manevi sıkıntılar yaşatıyordu. Kendisi esrar kullanıyordu. Beni de içmem için zorluyordu. Ayrıca eve sürekli hayat kadınlarını ve travestileri getiriyordu. Ağabeyim bana da 10 yaşından beri cinsel tacizde bulunuyordu. Erotik filmler izleterek aynısını yapmamızı istiyordu. Bu nedenle birkaç kez evden kaçtım. Olay günü ağabeyime eve hayat kadınlarını ve travestileri getirmemesini, yaşam tarzını değiştirmesini söyledim. Bahçedeki çamaşır ipini göstererek beni bağlayacağını ve ilişkiye gireceğini söyledi. Av tüfeğini alarak ateş ettim. Ağabeyim yığılıp kaldı. Hapse girmek istemiyordum. Çeyiz sandığını boşalttım. Ağabeyimi içine koydum. Üzerine çarşaf ve battaniye koyarak sandığı bahçeye sürükledim. Pet şişe ile aldığım benzini üzerine dökerek yaktım. Ateş söndükten sonra yanmayan parçaların bir kısmını evin bahçesine gömdüm, bir kısmını da el arabası ile Porsuk Çayı'na attım."
ANNE BABANIN CEZASI ERTELENDİ
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada Ali Pesen pişman olduğunu tekrarladı. Mahkeme heyeti Ali Pesen'i önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra olayda tahrik olduğuna kanat getirip cezayı 22 yıla ve ardından da duruşmadaki iyi halinden dolayı 18 yıl 4 ay hapis cezasına indirdi.
Mahkeme heyeti 'Delilleri gizlemek' suçundan tutuksuz yargılanan baba Yusuf Pesen ile anne Havva Pesen'i de 5'er ay hapis cezasına çarptırdı verilen cezada hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

KA(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)