AFRİN'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte terör örgütü koordinesinde başlayan kara propaganda sürüyor. Güvenlik güçleri de Afrin bahanesiyle terör propagandası yapanların peşini bırakmıyor. Bugün de bazı illerde operasyonlar yapıldı. İzmir'de HDP İl Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. 

İZMİR: Afrin operasyonuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden PKK/PYD terörü örgütü propagandası yaptıkları ve halkı sokak eylemlerine yönlendirici şekilde açıklamalarda bulundukları iddia edilen kişilere yönelik İzmir’de operasyon düzenlendi. İzmir, ilçeleri, Manisa ve Denizli’de eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında HDP İzmir İl Başlanı Çerkez Aydemir’in de olduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Yine aynı gerekçe ile 22 ocak akşam saatlerinde toplu ulaşım araçlarında ve halkın toplu olarak kullandığı alanlarda terör örgütü propagandası yaparak bunu kayda alıp kendi sitelerinden yayın yaptıkları tespit edilen 6 şüphelinin Bornova Küçük Park'ta eylem yapacağı duyumu alınması üzerine şüpheliler eylem yapamadan yakalandı. Bu kişlerle birlikte gözaltı sayısının 23 olduğu bildirildi.

MERSİN: Mersin'de, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı ileri sürülen 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, 19 fişek, örgütsel yayın ve dijital malzemeler ele geçirildi.

IĞDIR: Iğdır'da, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımlarıyla terör propagandası yaptığı öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

BODRUM'DA HDP İL BAŞKANI'NA GÖZALTI

MUĞLA: Bodrum'da sosyal medyadan 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili yaptıkları paylaşımlarda, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip, terör örgütünün propagandasını yaptıkları' iddia edilen HDP Muğla İl Eş Başkanı Fatoş A. ile M.P. gözaltına alındı. 1 kişinin de arandığı belirtildi.

ANKARA: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyada terör propagandası yaptıkları gerekçesi ile haklarında yakalama kararı verilen 12 kişiden 9'u gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital dokümana el konuldu.

BİNGÖL: Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyada terör propagandası yaptığı iddia edilen 4 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

KAYSERİ: Kayseri'de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımlarıyla terör propagandası yaptığı öne sürülen emekli öğretmen gözaltına alındı.Terör örgütü propagandasını içeren paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen A.U.O'nun emniyetteki sorgusu sürüyor.