Genelkurmay'ı arayarak Suriye’deki PKK varlığına yönelik harekâtta yer alan askerlerin ne kadarının “profesyonel asker”, ne kadarının ise zorunlu askerlik görevi için silah altına alınan erlerden oluştuğunu sorduğunu ifade eden Altaylı, aldığı yanıtın ardından içinin rahatlığını belirtti.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'nın 'Hepsi profesyonel asker' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Merak ettiğim bir şeyi öğrenmek için dün Genelkurmay’ı aradım. Suriye’deki PKK varlığına yönelik harekâtta yer alan askerlerimizin ne kadarının “profesyonel asker”, ne kadarının ise zorunlu askerlik görevi için silah altına alınan erlerden oluştuğunu öğrenmek için.

GEREKTİĞİ KADAR ASKERİMİZ OPERASYON ALANINDA: Genelkurmay’dan gelen bilgi şu oldu: “Bölgedeki askeri varlığımız hakkında sayısal bir bilgi vermemiz mümkün değil. Gerektiği kadar askerimiz harekât alanına sevk edildi.”

GELEN BİLGİ İÇİMİ RAHATLATTI

Sayısal değil oransal bilgi istediğimi söylediğim zaman aldığım yanıt ise içimi bir nebze olsun rahatlattı: “Sınır ötesinde gerçekleştirilen harekâta katılan birliklerimizin tamamı profesyonel askerlerden oluşmaktadır.”

RİSKİ EN AZA İNDİRME DONANIMINA SAHİPLER

Diyeceksiniz ki: “Onlar bu ülkenin evladı değil mi?” Evladı elbet. Onların kılına zarar gelmesi, içimizi yakar. Rahatlamamın sebebi o değil. En azından “askerliği meslek olarak seçmiş, bunun eğitimini yıllardır almış, görevlerinin risklerini bilerek bu mesleği tercih etmiş ve iyi eğitimleri nedeniyle riski en aza indirme donanımına sahip” askerlerimiz orada.