TSK'nın yürüttüğü Afrin harekatından acı haberler art arda geldi. Afrin kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalarda 8 askerimiz hayatını kaybederken 13 askerimizde yaralandı. Bu arada çatışma sonrası savaş uçakları ve obüsler bölgeyi top atışına tuttu.

Türkiye'nin yüreği bir kez daha dün akşam saatlerinde Afrin'de şehit düşen askerler için dağlandı. Zeytin Dalı Harekatı'nda dün sivilleri kendilerine kalkan olarak kullanan teröristler, bölgedeki askeri birliği ateş altına aldı. Bölgeye anında ek birlikler gönderilirken, yaralı askerler çatışma bölgesinden tahliye ediledek Hatay'daki hastanelere taşındı. Sınırdaki konuşlu birlikler de teröristlerin geçiş güzergahlarını çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

ÜST ÜSTE ŞEHİT HABERLERİ

Genelkurmay'dan yapılan ilk açıklamada  5 askerimizin şehit olduğu 7 askerimizin ise yaralandığı bilgisine yer verilmişti. Bu açıklamadan kısa süre sonra yapılan ikinci açıklamada ise 3 askerimizin şehit olduğu ve 6 askerimizin de yaralandığı bilgisine yer verildi. İşte TSK'nın yapmış olduğu o açıklamalar ve paylaşılan bilgiler...
TSK'DAN YAPILAN İLK AÇIKLAMA

TSK'dan ilk olarak şu açıklama yapıldı:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

GENELKURMAY'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA: 3 ŞEHİT, 6 YARALI

Silahlı Kuvvetleri'nin ilk açıklamasından kısa bir süre sonra yeni bir açıklama daha geldi.

''Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.''

SAVAŞ UÇAKLARI VE OBÜSLER VURDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'ın karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altına alındı. 

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Savaş uçakları, ATAK helikopterleri teröristlerin kaçış noktalarını vuruyor. 

Bölgede çok sayıda tünel ağı olduğu, teröristlerin sızma girişimlerinde bulunduğu belirtiliyor.