TÜRKİYE ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 3'üncü dönem eğitimini tamamlayan 486 Afgan polis adayı düzenlenen törenle komiser yardımcısı olarak mezun oldu.
Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 3'üncü dönem mezuniyet törenine Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, Afganistan Güvenlikten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı General Mohammad Ayoub Salangi, NATO Afganisten Eğitim Misyonu Temsilcisi Albay Franklin Howard ile çok sayıda il protokol üyesi katıldı. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşının okunması ile başlayan törende daha sonra Afgan polislerin eğitim sürecini anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi. Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Celal Bodur, Afgan polis adaylarının burada aldığı eğitimi kendi halklarının güvenlik ve huzuru için kullanacaklarına inandığını dile getirdi. Afganistan Güvenlikten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı General Mohammad Ayoub Salangi ise Afganistan ile Türkiye arasında kültürel bir bağ bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin temiz niyeti bizim için çok büyük önem taşımaktadır. Buradaki polislerin eğitilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, böyle anlamlı günde Sivas'ta bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek iki ülke arasında tarihe dayanan bir dostluk bulunduğuna işaret ederek, "Afganistan ile kardeşlik ilişkilerimiz yüzyılların ötesine dayanmaktadır. Takdir edersiniz ki eğitim gelişmişliğin en ön önemli göstergelerinden birisidir. Eğitime yeterli emeği vermeyen toplumlarda modernleşme ve ilerlemeden söz edilemez." dedi.
YEMİN EDİP, DİPLOMA ALDILAR
Törende Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden 3'üncü dönem biricisi olarak ayrılan komiser yardımcısı Abdul Muhammad Raz Mohammad yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in elinden diplomasını aldı. Hediye ve ödüllerin takdim edilmesinin ardından, mezun olan Afgan polisler toplu olarak yemin etti. Bu dönem ile birlikte Sivas Polis Meslek Yüksek Okulundan bugüne kadar mezun olan Afgan Polisi sayısı 1459'a ulaştı.