- TRABZON’da yaşayan Afgan 27 yaşındaki M.H. adlı kadın, Afganistan’da annesi, babası ve kardeşini öldüren kişilerin kendisini de tehdit ettiği iddiasıyla polise başvurdu.
Gülbaharhatun Polis Merkezi Amirliği’ne önceki akşam başvuran M.H., yeminli tercüman aracılığıyla ifade verdi. İfadesinde, ağabeyinin 7 yıl önce Afganistan’da bir kızı kaçırarak evlendiğini belirten M.H., "Eşim ve çocuklarımla Kabil’de yaşıyordum. Abimin kaçırdığı kızın erkek kardeşleri, Pervan kentindeki annemi, babamı ve kardeşimi öldürdü. Bir yakınım beni de öldüreceklerini söyleyince eşim ve çocuklarımla birlikte İran’a kaçtım. 2 yıl orada kaldıktan sonra Afganistan’a döndük. Ancak o kişilerin tekrar peşimize düştüğünü öğrenince İran üzerinden Türkiye’ye geldik. Sığınmacı olarak Trabzon’a gönderildik" dedi.
M.H., yaklaşık bir ay önce çocuklarının öğrenim gördüğü okulun etrafında gördüğü şüpheliyi önceki gece evinin bulunduğu sokakta yine gördüğünü ileri sürerek, "Komşumdan çıkıp evime gittiğim sırada arkadan ayak sesleri duydum. Döndüğümde okulun etrafında gördüğüm şahsın elinde bıçakla bana doğru geldiğini gördüm. Evimin karşısındaki bakkala sığındım" diye konuştu.
M.H.’nin ifadesinin ardından ev ve okulun çevresinde araştırma yapan polislerin bahsedilen şüpheliye ulaşamadığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. OŞ(TM/BT)