Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR / VAN, () - VAN Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde polis dayağı sonucu öldüğü iddia edilen Afganistan uyruklu 17 yaşındaki  Lütfullah Tacik ile ilgili soruşturma, alınan gizlilik kararıyla sürdürülüyor. Savcılık, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapora göre  soruşturmanın derinleştirileceğini söyledi.
Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde 16 Mayıs'ta jandarma tarafından yapılan operasyonda aralarında çocukların da bulunduğu 21 Afgan uyruklu, yasadışı yollardan yurda girdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. 21 kaçak, yapılan işlemlerin ardından geri gönderilmek üzere Van'da bulunan Emniyet Müdrülüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme merkezine getirildi. Buradaki işlemleri tamamlanıncaya kadar 18 yaşından küçük olanlar da Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bünyesi'ndeki Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde misafir edildi. 10 gün burada kalan 7 çocuk,  son işlemlerinin tamamlanması için yeniden Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'ne çağrıldı. 
LÖSEMİ HASTASIYMIŞ
İddiaya göre burada bilgi alan polislerden birisi lösemi hastası olduğu belirtilen 17 yaşındaki Lütfullah Tacik'e şiddet uyguladı. Bu sırada rahatsızlandığı belirtilen Tacik, polisler tarafından hastaneye götürüldü. 4 gün yoğun bakımda kalan Tacik, 31 Mayıs'ta yaşamını yitirdi. Doktorlar, Tacik'in lösemi hastası olduğunu rapor ederken, aynı gün gönderme merkezine giden diğer 6 çocuk verdikleri ifadelerinde, bir polisin Tacik'i darp ettiğini ve bundan dolayı hastaneye götürüldüğünü söyledi. Savcılık bu ifadeler üzerine soruşturma başlattı. 
ŞÜPHELİ KİMSE YOK
Van Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen ve gizlilik kararı alınan soruşturmada, şu ana kadar bir şüphelinin olmadığını ve gözaltı yapılmadığını belirtildi. Lütfullah Tacik'in ölümünün ardından otopsisinin yapıldığı, adli tıp kurumundan gelecek rapora göre de kesin ölüm sebebinin belirleneceği, soruşturmanın da bu rapora göre derinleştirileceği kaydedildi. Savcılık, ölümün darptan gerçekleştiğinin belirlenmesi halinde, ifadeler doğrultusunda ismi geçen şüpheli varsa bunun soruşturmaya dahil edileceğini belirtti.
Van Valiliğinin ise konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağı bildirildi.