TEKİRDAĞ Adliyesi’nin adli emanet deposundan çıkardıkları 60 kilo eroin ve 30 kilo esrarı dışarıda sattıkları öne sürülen savcı katibi ve emanet depo memurunun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Savcı katibi E.S.’nin annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, adliyede savcı katibi olarak çalışan E.S. ve adliye emanet deposu memuru H.A.’nın uyuşturucu sattığını belirledi. Uyuşturucuyu temin ettikleri yerin belirlenmesi için 6 ay fiziki ve teknik takip altında izlenen şüphelilerin adliyenin alt katında bulunan depodan çıkardıkları uyuşturucuları dışarıda küçük miktarlar halinde sattıkları ortaya çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polisin eş zamanlı yaptığı operasyonda Tekirdağ ve İstanbul’da 10 kişi gözaltına alındı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan savcı katibi E.S., depo memuru H.A., M.G, G.D., İ.K., S.S., K.B., M.Y., M.D. ve N.Y. dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gün boyu süren savcılık sorgularının ardından 10 şüpheli tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Burada, savcı katibi E.S., depo memuru H.A., M.G, G.D. ve İ.K., ‘kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşyaları çalmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlarından tutuklandı. Savcı katibi E.S.’nin annesi S.S.’nin de aralarında bulunduğu diğer 5 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Anne S.S.’nin fuhuşa yer temin etmekle suçlandığı öğrenildi.
Adliyede işlemleri tamamlanan tutuklu şüpheliler, Tekirdağ Kapalı cezaevine konuldu.

RY(LK/BT)