Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () ÇAĞLAYAN'daki  İstanbul Adalet Sarayı'nda annesi Hanıme Arslan ile yanında korumak için bulunan polis memuru Emrah Taşdemir'i tabancayla öldüren ve 1 güvenlik görevlisini de yaralayan 20 yaşındaki Dursun Zehir ile tutuksuz yargılanan babası Hızır Zehir bugün hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada müşteki avukatlarının talebi üzerine tutuksuz yargılanan baba Hızır Zehir, 'Cinayete azmettirme' iddiası ile tutuklandı.

MAHKEME BABAYI TUTUKLADI
İstanbul Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Dursun Zehir ile tutuksuz yargılanan babası Hızır Zehir ve müşteki avukatları katıldı. Dursun Zehir ve Hızır Zehir'in savunma yapmasının ardından söz alan müşteki avukatları tutuksuz yargılanan baba Hızır Zehir'in 'cinayete azmettirdiğine iddia ederek tutuklanmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Hızır Zehir'in cinayete azmettirme suçundan tutuklanmasına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

İDDİANAME
11 Mart 2014 tarihinde, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı girişinde meydana gelen silahlı saldırı olayında, 3 çocuk annesi Hanıme Arslan (43) ölürken, onu 3 yıl önce boşandığı eşinden korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir (32) de şehit olmuştu. Saldırıda Mehmet Zengin adlı adliye özel güvenlik görevlisi de hafif yaralanmıştı. Dursun Zehir hakkında, annesini ve görevli memuru "Kasten öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanık hakkında ayrıca, güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i de "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Baba Hızır Zehir hakkında ise, Dursun Zehir'i annesini öldürmeye azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

YK (MK)