Serpil KIRKESER- Arzu KAYA / İstanbul, () Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda dün annesi Hanıme Arslan ile yanında bulunan koruması polis memuru Emrah Taşdemir'i vurarak öldüren ve bir güvenlik görevlisini de yaralayan 20 yaşındaki Dursun Zehir, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Adalet Sarayı'na öğleden sonra getirilen Dursun Zehir, önce Cumhuriyet Savcısı Halil Sezgin'e yaklaşık 1 saat ifade verdi. Zehir, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle Nöbetçi 26. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemedeki ifadesinin ardından, Dursun Zehir, annesi Hanıme Arslan'ı ve polis memuru Emrah Taşdemir'i 'kasten öldürmek' ve güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i de 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

"ANNEME ATEŞ ETTİM, SONRASINI HATIRLAMIYORUM"
Alınan bilgiye göre, Dursun Zehir, mahkemedeki ifadesinde, annesi Hanıme Arslan ile aralarında 2009'dan beri husumet olduğunu, annesinin başka biriyle evleneceğini duyduğunu, bu durumu kabullenemediğini söyledi. Dursun Zehir'in, "Anneme ateş ettim, sonrasını hatırlamıyorum. Vurduğum kişinin polis olduğunu da bilmiyordum" şeklinde ifade verdiği belirtildi.
Üzerine polis yeleği giydirilen ve polis eşliğinde cezaevine götürülen Dursun Zehir'in mahkeme salonundan çıktığında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
(BB) (FOTOĞRAFLI)