Eyyüp BURUN- İbrahim KÜMBET/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, geçen yıl adliye önünde tüfekle ateş edilmesi sonucu yaşamını yitiren Hatice Şenel, Atilla, Esra, Mehmet ve Kenan Dedekurt, ölümlerinin yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Olayın yıl dönümünde 4'üncü kez hakim karşısına çıkan tutuklu 5 sanığın davası ise ertelendi.
Gaziantep'te geçen yıl 14 Mart günü adliyede boşanma davasından çıkan 4'ü aynı aileden 5 kişi, Adem Çelik'in kalaşnikof tüfekle ateş açması sonucu öldü. Olayın ardından yakalanan şüpheli, asıl hedefinin başka kişiler olduğunu ancak grup halinde çıkan kişileri karıştırınca öldürdüğünü söyledi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Çetin'le birlikte cinayeti planladığı saptanan 5 kişi tutuklandı.
Olayın birinci yıl dönümünde ölenler arasında bulunan elektrik mühendisi Atilla Dedekurt'u anmak için Elektrik Mühendisleri Odası tarafından anma töreni düzenlendi. Asri Mezarlıkta gerçekleşen törene Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan, oda üyeleri Atilla Dedekurt'un eşi Filiz Dedekurt ve ölenlerin yakınları katıldı. Kuran okunmasının ardından mezarlara kırmızı karanfil bırakan yakınları göz yaşlarını tutamadı.
5 kişinin yaşamını yitirdiği olayda meslektaşları Atilla Dedekurt'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını anlatan Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan, "Olayın üzerinden tam 1 yıl geçmesine rağmen dava halen sonuçlanmamıştır. Bizler Elektrik Mühendisleri Odası olarak bu davanın takipçisi olacağız. Adliye çevresinde bu tür olayların yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin arttırılması gerekiyor. Orada aktif ve önleyici bir güvenlik sistemine ihtiyaç vardır" diye konuştu.
DAVA ERTELENDİ
Öte yandan 5 kişinin öldüğü adliye önündeki silahlı saldırıyı gerçekleştiren Adem Çetin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşması ise dosyadaki eksikler nedeniyle ileri tarihe ertelendi.

EB,İK(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)