Ergenekon davası avukatlarından bazıları ile sanık yakınları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto gösterisi yaptı.
Eylemde yapılan açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile ilgili verdiği karar doğrultusunda, diğer tutuklu sanıkların da tahliye edilmesi gerektiği belirtildi.
Eylemciler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki eylemlere izin verilen alanda yapılan açıklamaya ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı. "Anayasa Mahkemesi kararları uygulansın. Yurtseverler serbest bırakılsın" yazılı pankart açılan eylemde, tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün aynı zamanda avukatı da olan kızı Zeynep Küçük, son günlerde yaşanan gelişmelerin Türkiye'de özel yetkili mahkemelerin siyasi iktidarın güdümünde olduğunu ve bu mahkemeler kanalıyla yürütülen hukuk ihlallerinin ne denli büyük olduğunun bir kez daha gözler önüne serildiğini savundu.
BALBAY İLE İLGİLİ KARAR DİĞER SANIKLAR İÇİN DE GEÇERLİ
Son verilen Anayasa Mahkemesi kararlarına göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutukluluk süreleriyle ilgili makul ve azami süreyi aştığının ortaya çıktığını öne süren Küçük, mahkemenin Balbay ile ilgili verdiği tahliye kararının diğer sanıklar için de geçerli olduğu, ancak bu uygulanmamasında ısrar edildiğini söyledi.
SİLİVRİ TUTSAKLARINI SERBEST BIRAKIN
"İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, içerisinde bulunduğu hukuksuzluğa bir an önce son vermelidir. Bir kez daha uyarıyoruz. Yeter artık. Silivri tutsaklarını serbest bırakın" diyen Zeynep Küçük, Anayasa Mahkemesi'nin 21 Kasım'da verdiği kararla tutukluluk tedbirinde azami sürenin her şart altında 5 yıl olabileceğini belirttiği, 5 yılı aşan süredir tutuklu olanların tutulması için hukuksal dayanağın kalmadığını ifade etti.
ALPARSLAN ARSLAN'IN ANNE VE BABASI DA EYLEMDE
Avukat Zeynep Küçük, Anayasaya aykırı bir şekilde tutuklu bulunan tüm sanıkların serbest bırakılarak özgürlüklerinin iade edilmesi gerektiğini söyledi. Grupta bulunan tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer de, adaletin doğru bir şekilde ilerlemesinin her şeyin üzerinde sayılması gerektiğini belirtti. Eyleme Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan ve annesi de destek verdi.
Avukat Küçük, sanık avukatları olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Anayasa Mahkemesi'nin son kararını örnek göstererek tahliye talebinde buluncaklarını da dile getirdi.