Cem TURSUN / İSTANBUL, () Büro Memur-Sen üyesi adliye çalışanları uğradıklarını iddia ettikleri hak kayıplarına dikkat çekmek için 'terazili' eylem yaptı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan İstanbul'daki adliyelerin çalışanları "Personel mesaide mesailer nerede", "Adalet bakanlığı yalnızca savcı ve hakimlerden ibaret değildir" yazılı pankartlar açtılar. Grup adına basın açıklamasını Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan yaptı.
"İKİNCİ SINIF MUAMELESİ"
Adliye çalışanlarının iş yükünün artmasına rağmen ücretlerinde iyileştirme yapılmamasını eleştiren Uğur Ünalan, "İstanbul şartlarında en az bin TL kira verip 300 TL yol parası ile su, elektrik ve yakıt giderleri de eklendiğinde neredeyse açlıkla baş başa bırakılan memurlarımız maddi imkanlar yönünden ikinci sınıf muamelesi görmektedir" diye konuştu. Adliye çalışanlarının çalışma koşulları ve ücretlerinin iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Ünalan, "Adliyede çalışan personeller mesai saatleri içerisinde kapasitesinin çok üstünde gelen iş yükü karşısında mesai ücreti almadığı halde amirleri tarafından mobbing uygulanarak mesai yapmaya zorlanmakta kalmayanlar hakkında çeşitli bahanelerle soruşturmalar açılmakta ve personel baskı altına alınmaktadır" ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından memurlar, hak kayıplarına dikkat çekmek için "adaleti temsil eden" temsili teraziyi yere fırlattılar. Terazinin ağır basan kefesinde hakim ve savcıların payı yazarken diğer kefesinde ise diğerlerinin payı ibaresi yer aldı.

(FOTOĞRAFLI)