Adli Tıp Kurumu, hastalığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören Sami Hoştan ile ilgili rapor hazırladı. Raporda, “İnfaz Kanunun 16. maddesinden yararlanılarak 6 ay süreyle infazına ara verilmesi uygundur" denildi. Bunun üzerine Hoştan'ın avukatı Hakan Tunçkol, tahliye talebinde bulundu.
Adli Tıp Kurumu, 'kumar çetesi' davasında tutuklu yargılanan ve Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezası alan Sami Hoştan ile ilgili "Rahatsızlığı nedeniyle infazına 6 ay ara verilmesi uygundur" şeklinde rapor verdi.
MAHKEME ADLİ TIPTAN RAPOR İSTEDİ
Sami Hoştan halen İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Kumar Çetesi davasının tutuklu sanığı. Ergenekon davasında da 10 yıl hapis cezası alan Hoştan, geçtiğimiz günlerde 'Karaciher kanseri' teşhisiyle Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'nda tedavi altına alındı. Halen hastanede tedavisi süren Hoştan ile ilgili mahkeme de Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık koşullarının cezaevinde kalıp kalmasına elverişli olup olmadığı yönünde rapor hazırlamasını talep etti.
HOŞTAN İLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLANDI
Sami Hoştan, kurul tarafından muayene edildi. Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu, Hoştan ile ilgili raporu tamamladı. 6 kişilik heyet tarafından verilen raporda Sami Hoştan'a böbrek, mesane ve akciğer kanseri teşhisi konulduğu belirtildi.
6 AY İNFAZA ARA VERİLMESİ UYGUNDUR
Hoştan'ın gerekli tedavi ve rehabilitasyonu daha uygun koşullarda sağlanmasının gerektiğinin belirtildiği Adli Tıp raporunda, “İnfaz Kanunun 16. maddesinden yararlanılarak 6 ay süreyle infazına ara verilmesi uygundur" denildi.
AVUKAT TUNÇKOL'DAN TAHLİYE TALEBİ
Bu raporun ardından Sami Hoştan'ın avukatı Hakan Tunçkol mahkemele başvurdu. Tunçkol, müvekkili ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunu gerekçe göstererek acilen tedavisinin yapılması için tahliye edilmesini talep etti. Avukatın dilekçesi İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce incelemeye alındı.
(BB)