ADLİ Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr. Yalçın Büyük, Samsun’da düzenlenen Adli Tıp Kurumu Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Gelişen teknoloji, suçlular tarafından da kullanılması ile beraber yeni suç tiplerinin ortaya çıkmasına neden oldu" dedi.
Adli Tıp Bölge Toplantıları’nın 1’inci, Samsun’da gerçekleşti. Anemon Otel’de yapılan toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve adli kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, 100 yıldan fazla tarihi geçmişe sahip olan Adli Tıp Kurumu’nun bilgi, birikim ve tecrübesini, 17 bin 25 kalite yönetim sisteminin gereklerinden birisi olan sürekli gelişim felsefesi ile birleştirerek hizmetini yargı mensuplarına en güncel teknolojiyle sunmaya devam ettiğini söyledi.
Adli Tıp Kurumu’nda yürütülen çalışmaların temelinin bilgiye dayandığını ifade eden Başkan Doç.Dr. Büyük, "Bu bilgiler, alanında uzmanlaşmış personel tarafından işlenmekte, yılların birikimi ile oluşan teamül ve standartlarla yoğurulmakta. Yüksek teknolojinin kullanıldığı cihazlardan elde edilen verilerle desteklenen bilgiler, kurul ve dairelerin çalışma sistemi sonucu oluşan ortak akıl ile son şeklini alıp bilimsel ve vicdani bir kanaat olarak hizmete sunulmaktadır" dedi.
Teknolojide son zamanlarda baş döndürücü düzeyde gelişmeler olduğunu dile getiren Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, "Teknolojideki bu gelişim, suçla mücadeleye, delillerin elde edilmesine ve değerlendirilmesine önemli katkılar sağladı. Fakat aynı zamanda gelişen teknoloji, suçlular tarafından da kullanılması ile beraber yeni suç tiplerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Teknoloji, suçu işleyenler tarafından da kullanılmakta, bu nedenle soruşturma ile kovuşturma makamlarına daha fazla teknik bilgi gerektiren dosyalar intikal etmektedir" diye konuştu.