ADIYAMAN'da, 3 gündür süren sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Metrekareye 110 kilogram yağış düşen kentte, hasarlı kazalar da meydana geldi.
Adıyaman'da 3 gündür süren yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, hasarlı kazalar meydana geldi. Evleri yağmur sularıyla dolan vatandaşlar, suları tahliye etmekte zorlanırken; belediye ekiplerinden yardım istendi. Su baskını nedeniyle zemin kattaki evinin eşyaları kullanılamaz hale gelen Osman Zengin, "İki senedir aynı manzara. Defalarca şikayet ettik, sorunumuza çare olamadılar. Evimdeki eşyalarım zarar gördü. Hem banyodan hem tuvaletten suyun fazla basıncından dolayı bilmiyoruz nasıl oldu. Bizde içeride oturuyorduk bir baktık ki; içeriyi su basmış belediye ekiplerine haber verdik, bir türlü cevap vermediler. Polis onlardan önce geldi. Adıyaman gibi bir memlekette bugünün şartlarında bu evi su basıyorsa bir şey diyemiyorum. Çocuk da var, çocuğu komşuların evine yolladım, biz de bilmiyoruz. Çaresiziz" dedi.
Adıyaman Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise sabah saatlerinde yapılan ölçümlerde 3 günde metrekareye 110 kilogram yağmur suyu düştüğünü açıkladı. Yetkililer, sağanak yağmurun akşam saatlerinde yine başlayacağını bildirdi.