Mahir ALAN / ADIYAMAN, () - ADIYAMAN’da, kendilerini telefonla arayıp telefonla  polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşen 2 kişi, yakınlarının şüphelenip durumu bildirdiği polisler tarafından bulunarak, 90 bin lirayı dolandırıcılara kaptırmaları engellendi. 
Adıyaman'da oturan Eyyüp Karacan ile Emin Sönmez'i ayrı ayrı arayan kişiler kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı. Karacan ile Sönmez'e, terör örgütü PKK'nın hesaplarını ele geçirdiğini söyleyen şüpheliler, operasyon kapsamında şüphelilerin yakalanması için destek istedi. Sahte savcı ve polisler telefonda Karacan'dan 40, Sönmez'den ise 50 bin lira bulmalarını istedi. Telaşa kapılan ve denilenleri yapan Karacan toparladığı 40 bin lirayı verilen hesaba yatırmak, Eyyüp Sönmez ise Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde kendisini karşılayacak kişilere teslim etmek üzere yola çıktı.
ŞÜPHELENEN YAKINLARI POLİSE HABER VERDİ
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, yakınları Karacan ve Sönmez'in dolandırılmak istendiğini fark etti ve telefonla ulaşamadıkları yakınlarının bulunması için polise başvurdu. Polis ekipleri peş peşe gelen şikayetler üzerine harekete geçerek, 40 bin lirayı verilen  hesaba yatırmaya çalışan Karacan'a son anda bankada ulaşarak engel oldu. Polis transfer yapılacak hesabın kime ait olduğunun belirlenmesi için çalışma başlattı.
PARA VE ALTINLARLA GİDERKEN DURDURULDU
Dolandırıcıların benzer yöntemle tuzağa düşürdüğü minibüs sürücüsü Emin Sönmez ise topladığı 50 bin lira değerindeki para ve altın ile birlikte Bozova'ya giderken yolda polisler tarafından durduruldu. Polis, para ve altınları dolandırıcıların istediğini anlatarak ikna ettiği Sönmez'i Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Sönmez ve Karacan son anda dolandırılmaktan kurtulduklarını söyleyerek polislere teşekkür etti. Polis yetkilileri ise benzer olaylara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan para istemeyeceğini vurguladı.
Polis, son anda dolandırılmaktan kurtardığı 2 vatandaşı tuzağa düşüren şüpheli veya şüphelilerin bulunmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

MA(HK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)