ADIYAMAN'da BDP üyeleri, geçen 1 Aralık'ta kimliği belirsiz kişiler tarafından Alevi bazı ailelerin oturduğu binaların kapısının işaretlenmesini protesto etti.
Yeni Mahalle 2 bin 690 Sokak'ta oturan bazı Alevi ailelerin oturduğu evlerinin kapılarına geçen pazar günü kimliği belirsiz kişiler tarafından çarpı işareti konuldu. Tepkiye yol açan olay ardından soruşturma başlatılırken, bir grup BDP'li öğle saatlerinde Yeni Mahalle'ye giderek durumu protesto etti. Aleviler'e yönelik tutumun kabul edilemez olduğunu ifade eden BDP Merkez İlçe Başkanı Aziz Akdağ, bu tip kirli oyunların sürekli olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Cumhuriyet'ten günümüze Anadolu’da kültürel zenginlikleri yok edip tek tipleştirme, farklı etnik ve dini kesimler yok sayma politikası yürütülmüştür. Hatta bu yetmiyormuş gibi fiziki katliamlar da dayatılmıştır. Sahneye konulan kirli senaryolara Alevi halkımız sindirmeye, asimilasyona zorlanmaya ve sisteme entegre edilmeye çalışılmıştır. 1000 yıllar boyu bir arada yaşayan haklar ve kültürler bir birine düşman edilip suni çelişkiler yaratılmış ve toplum karşıtlıklar üzerine yöneltilmek istenmiştir. Bu kirli, kanlı politikadan asla vazgeçilmemiştir."
Slogan atan grup, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.