ADIYAMAN'da, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaşanan olayları protesto etmek isteyen BDP'li grup ile bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nı indirmesini protesto etmek isteyen MHP'li grubun ayrı ayrı yürüyüş yapmasına İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, izin vermedi.

Lice'de 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek isteyen BDP'li 300 kadar kişi, akşam saatlerinde Mimar Sinan Kültür Parkı önünde toplandı. Grup, slogan atarak Demokrasi Parkı önüne yürümek istedi. Polislerin zırhlı araçlarla yoğun önlem aldığı alanda bulunan İl Emniyet Müdürü Fikret Salmener, parti yöneticileri ile görüşerek, yürüyüşlerine izin vermeyeceklerini söyledi. Kısa süreli gerginliğin ardından gruptakiler parkın karşısında bulunan AK Parti İl binası önünde basın açıklaması yaptı. Gruptakiler adına açıklama yapan Eğitim- Sen Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, "Gezide yaşanan katliamlar ve karakollara karşı barış direnişe yapanlara karşı yapılan katliamlar a, b, c planların bir sonucudur. Hükümet yarın savaşacakmış gibi hazırlık yapıyor" dedi.

Açıklamanın ardından tekrar yürümek isteyen ve isteklerine izin verilmeyen gruptakiler, slogan atarak olaysız şekilde dağıldı.

ÜLKÜ OCAKLARI ÜYELERİ İLE POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

BDP'lilerin ardından Ülkü Ocaklarına üye bir grup, Sümer Meydanı'nda toplanarak, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na giren bir kişinin Türk Bayrağı'nı indirmesini protesto etmek istedi. Demokrasi Parkı'na yürümek isteyen gruba, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner izin vermedi. Polis ile kısa süreli arbede yaşayan Ülkü Ocakları üyeleri, arbedenin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Polis, yaşananların ardından ilçe merkezinde önlemlerini arttırdı.

MA (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)