ADANA'da bazı sendika ve siyasi parti üyeleri Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından hükümetin istifa etmesini istedi.
Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Yolsuzluğunuz, Yoksulluğumuz' eylemi yaptı. Hükümet aleyhine slogan atan grup adına konuşan Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı İsa Kayadan, hükümetin en kısa sürede istifa etmesi gerektiğini savundu. Kayadan, "Bugüne kadar ortaya atılan yolsuzluk iddialarının üstünü örtmeye çalışan, ülkeyi açık cezaevine çevirerek, kendine karşı olan tüm muhalif kesimleri yasaklarla, baskılarla sindirmeye çalışan siyasal iktidar, artık yolun sonuna gelmiştir" dedi.
Türkiye'nin hemen alternatif bir iktidar arayışına girmesi gerektiğini belirten Kayadan şöyle konuştu:
"Bakan çocuklarının gözaltına alındığı, bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından, Başbakan'ın derhal istifa etmesi gerekir. Bu gelişmeler karşısında emekçilerden yana olan güçlerin 'Cemaat-AKP kavgası' deyip sessiz kalması doğru bir tavır olmayacaktır. Yerel seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde emekçilerden yana tüm demokrasi güçlerini, halkımızı, Cemaat-AKP ikileminden kurtaracak bir iktidar alternatifi yaratmak gibi tarihsel bir görev ve sorumluluk beklemektedir."
Protesto gösterisi, basın açıklamasının ardından eylemcilerin bir süre daha slogan atarak dağılmasıyla sona erdi.