ADANA'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'torbacı' olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Bir hafta içinde 4'üncü operasyonunu gerçekleştiren ekipler, 19 ayrı adrese yapılan baskında 14 sokak satıcısını gözaltına aldı.
Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nin Ova, Barış, Narlıca, Denizli, Yenibey, Meydan, Dağlıoğlu, Gülpınar, Şakirpaşa ve Sümer mahallelerinde uyuşturucu satılan adresleri takibe aldı. Ekiplerin çalışması sonucu 19 adres belirlendi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından önceki gün Özel Harekat, Kaçakçılık ve Orgazise Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele şubelerinden ekiplerin de desteği adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Koç başı ile kapıları kırıp evlere giren ekipler, operasyonda sokak satıcılığı yaptığı iddiası ile İ.E., O.Ö., H.H., İ.A., S.E., H.A., B.G., M.Y., M.A., T.Y., M.B., R.A., Y.D. ve F.D.'yi gözaltına aldı.
Şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 243 uyuşturucu hap, 50.6 gr esrar ile kullanıma hazır paketler halinde 3.08 gram eroin ve ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Ekiplerin bir hafta içerisinde gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyonda toplam 35 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı, adliyeye çıkartılan şüphelilerden 27'si tutuklandı.