Salih ÜÇTEPE / ADANA, () - ADANA'da terör örgütü yandaşları Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaşanan olayları bahane edip, korsan gösteri düzenledi. Yol kapatan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Saat 17.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi Güneykuşak Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi çevreden topladıkları parke taşları ile kaldırımla barikat kurup, yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. Olay yerine ulaşan polis ekipleri, aralarında yüzlerini maskeyle kapatan kişilerin de olduğu grubun dağılması için uyarılarda bulundu. Kalabalığın taş atarak karşılık vermesi üzerine çevik kuvvet, biber gazı tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada göstericilerden biri TOMA'nın lastiğini bıçakla patlattı. Yüzleri maskeli gruptan bazı kişiler silahla havaya ateş açtı.

EMNİYE MÜDÜRÜ EYLEMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Gerginlik devam ederken olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, eylemciler arasından gelen bazı kişileri yanına çağırdı. Cengiz Zeybek, yapılan gösterinin yasadışı olduğunu söyleyip, dağılmalarını istedi. Gruptan bir kişinin polisin tutumunu eleştirmesi üzerine Cengiz Zeybek, "Devlet görevini nasıl yapacığını size mi soracak?" diyerek tepki gösterdi. Zeybek, daha sonra Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek gelişmeleri buradan takip etti. Çevik kuvvet ekipleri de müdahaleye son verip, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürdü.

FOTOĞRAFLI