Adana Valiliği İbrahim Aras'ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"PKK, KCK Terör örgütü mensubu şahıslar tarafından kanunsuz eylemler kapsamında 15.06.2014 pazar günü saat 16.45 sıralarında ilimiz Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı üzerinde sokak eylemlerinin başladığının öğrenilmesi, lastiklerle ateş yakılarak ana cadde her iki yönünün trafiğe kapatılması ve araçların durduralarak kimlik kontrolünün yapıldığı bilgisi alınması üzerine güvenlik güçlerimiz, gerekli emniyet tedbirleri alınarak usulüne uygun şekilde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla kademeli olarak müdahale yapılmıştır. Bu esnada medahale edilen sokak eylemcileri tarafından güvenlik güçlerimize yönelik olarak çok sayıda el yapımı patlayıcı, molotof kokteyl, taş, sopa benzeri maddeler ve malzemelerle saldırıda bulunulmuştur. Bahse konu yerde saat 17.15 sıralarında sokak eylemleri devam ederken iç kısımda bulunan 20067 sokakta büyük bir patlama sesi duyulmuştur. Yapılan çalışma neticesinde 14-15 yaşılarında bir eylemcinin anılan sokak içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilaki ile olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir. Bahse konu olaya Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulmuş olup, gerekli adli tahkikata çok yönlü olarak başlanılmıştır."

MOBESE KAYITLARI DAĞITILDI

Bu adraa polis, İbrahim Aras'ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili sokaktaki MOBESE kayıtlarını medyaya dağıttı. Görüntülerde eylemcilerin kaçışından sonra bir patlama ve ardından küçük bir alev kemesi görülüyor.