GÖZALTINA ALINAN POLİSLERİN AİLELERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Adana'da gözaltına alınan 13 emniyet görevlisinin aileleri adliye önünde açtıkları pankartlarla tepki gösterdi. Polis avukatlarından İsa Ayanoğlu, doğru bilgiye ulaşılması adına açıklama yapmayı uygun gördüklerini belirtti. Ayanoğlu, "Bu polisler sevk edildikleri suçlardan yaklaşık 3 ay önce her bir soru ayrıntılı sorulmak kaydıyla ifade vermişti. Bu süre içerisinde yeni bir delil elde edilmeden, yeni bir suçlama yöneltilmeden suç vasfında değişme meydana gelmeden, tekrar hiç bir ifade dahi alınmadan gözaltına alınmışlardır. Esasen bu Ceza Muhakemesi Yasası'na açık şekilde aykırıdır. Bugün gördük ki 3 ay önce ifadesi alınmış kişilerin tabiri caizse, 'biz sizi o zaman tutuklamadık, ama bugün tutuklamamız lazımmış' şeklinde bir düşünceyle, sanki vahiy gelmişçesine gözaltı kararı verilerek mevcut soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk edilmiş olması açık bir hukuk ihlalidir. Nöbetçi hakimin, hukuka, ahlaka ve hukuk devleti ilkelerine uygun davranacağı inancıyla sorguya girip savunmamızı yapacağız. İnşallah buradan mutlu ayrılırız. Aksi bir şekilde ayrılsakta bu hukuksuzlukları bertaraf etmeyecektir. 27 Ağustos'ta gözaltına alınıyorlar. Ben bu tarihi çok manidar buluyorum" diye konuştu.
Avukat Emin Bayram ise, gözaltı için Adana Valiliği'nden izin alınmadığını iddia ederek, "Soruşturma yapılabilmesi için izin alınması gerekmektedir. Soruşturma izni alınmadan yapılan tüm işlemler hukuksuzdur ve dolayısıyla hepimiz boş yere beklemekteyiz. Tazminat davalarını açacağız. İllegal olarak yönlendirildiğini düşündüğümüz gözaltı kararını veren Cumhuriyet Savcısı hakkında en kısa sürede 250 bin liralık tazminat davası açacağız ve kazanılan tazminatları da şehit ailelerine yardım olarak dağıtacağız" dedi.
Gözaltına alınan Emniyet Müdür Yardımcısı Halil D.'nin eşi Filiz D. "Eşim 18 yıllık evlilik hayatımızda hiç bir şekilde hukuksuz bir şey yapmadı. Şu anda da komik bir suçtan içerde. Sadece adalet istiyoruz. Eşim ve arkadaşları adil bir şekilde vatan, millet, bayrak için çalıştı. Yapılan hukuksuzluğu hazmedemiyorum" diye tepki gösterdi.
Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim S.'nin eşi Mehtap S. ise,Terörle Mücadele Şube Müdürü'nden tek bir delil istediğini söyleyerek, "Eşim çok zor şartlar altında görevler yaptı. Yaptığı bir operasyonda 5 trilyonu devlete kazandırdı. Bunu ülke sevgisi olan insan yapar. Uyku uyumadan, evine gelmeden çalışan, didinen ailesine haram lokma yedirmeyen eşimi çok seviyorum" dedi.
İbrahim S.'nin oğlu 16 yaşındaki Mehmet Emre S. de, "5 yaşımdan itibaren hatırladığım kadarıyla babamın eve aylardır gelmediği oluyordu. Ben babamdan o şefkati ve sevgiyi alamadım. İşine, vatanına ve milletine verdi. 13 tane okul değiştirdim benim eğitim altyapım sıfır. Babam polis akademisine tayin olduğunda bizim gerçekten babamız varmış dedim. O sürede onunla yürüyüş yaptım, yüzmeye gittim. Ben babamla ilk defa tavla oynadım. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI