– ADANA’da kuyumcuya gelen kar maskeli, silahlı soyguncu, iş yeri çalışanını tabancayla yaraladıktan sonra yaklaşık bir kilo altını gasp etti. Olayla ilgili araştırma yapan ekipler kuyumcudan 200 metre ileride soyguncunun attığı montu buldu.

Olay, merkez Çukurova İlçesi’nde Mahfezsığmaz Mahallesi’ndeki Kenan Evren Bulvarı’nda meydan geldi. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu akşam saatlerinde kuyumcuya gelen kar maskeli, 180 boylarında bir kişi tabancasını çekip, içeride bulunanları tehdit ederek altınları almak istedi. Saldırgan, direnmeye çalışan 50 yaşındaki Şükrü Keskinpala’yı ateş ederek dizinden ve başından vurdu. Tezgah üzerinde duran yaklaşık bir kilo altını alıp, yanında getirdiği bilgisayar çantasına koyan soyguncu, çevredeki vatandaşların şkorku dolu bakışları arasında olay yerinden kaçtı. Saldırgan koşarak Damar Arıkoğlu Bulvarı’na girerek gözden kayboldu.

MONTUNU ÇIKARIP ATTI

Soygun ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Soyguncunun toplu taşıma araçlarıyla uzaklaşma ihtimaline karşı, yolları kapatan ekipler yolcuları didik dikik aradı. Olay, yerine 200 metre uzaklıkta Hacı Nazım Turgut Lisesi civarında zanlının montu bulundu.

YENİDEN HAYATA DÖNDÜ

Yaralı Şükrü Keskinpala’ya ilk müdahaleyi olay yerine için çağrılan 112 ekipleri yaptı. Solunumu durduğu belirlenen Keskinpala, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonrasında hayata döndü. Ambulansa alınan Keskinpala Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.

POLİSE ZİMMETLENMİŞTİ

Adana’da bir yıl içerisinde 54 soygun ve girişim meydana gelmiş, bunun üzerine de yaklaşık 2 ay önce kuyumcu ve bankalar bölge polis ekiplerine zimmetlenmişti. Devriye görevi yürüten ekipler, soygun girişimlerine karşı bölgelerindeki kuyumcuları sık sık kontrol ediyordu.