ADANA'da polis ekipleri, terör örgütü PKK lehine sokak eylemleri ile gündeme gelen mahallelerde 'Huzura doğru' adı verilen asayiş uygulaması yaptı. Motosikletli Yunus Timleri, hırsızlık ve asayiş ekiplerince yapılan uygulama sırasında çelik yelekli, uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği alan sivil polisler dikkat çekti.
Asayiş Uygulaması, terör örgütü PKK lehine sokak eylemlerinin yapıldığı Barbaros, Hürriyet ve Yenibey mahallelerinden geçen Eminağa Caddesi üzerinde yapıldı. Hürriyet Polis Merkezi Amirliği'nde toplanan polis ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar eşliğinde, uygulama yapılacak olan bölgeye hareket etti. Cadde üzerinde bulunan kahvehane, internet kafe gibi kalabalık işyerlerinde kimlik kontrolü ve arama yapıldı. Cadde üzerinde şüpheli hareketlerde bulunan gençler, tek tek incelendi. Uygulama sırasında hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.
Evlerinin damından ve pencerelerden ekiplerin uygulamasını izleyen vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını isteyerek, "Geç kalınmış bir çalışma. Keşke daha sık ve daha önce yapılsaydı. Ama ne kadar sık yapılırsa, huzurumuz o kadar iyi olur" diye konuştu.
Uyuşturucu satıcılığından sabıkası bulunan Kasım Turan ile kardeşi Fatih Turan, 3 gün önce aynı cadde üzerinde hasımları ile silahlı çatışmaya girmişti. Çatışmada biri çocuk 2 kişi yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan Kasım Turan ile Fatih Turan'ın evlerinde yapılan aramada, 7 av tüfeği ele geçirilmişti. Asayiş uygulaması sırasında Kasım Turan'a ait oto yıkamacılığı yapılan işyerine de giren ekipler, çalışanları duvarın önüne dizerek üst araması yaptı.