ADANA'da pencere demirlerini makasla kestikleri evleri soyan hırsızlık çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin suça sürüklediği 3 çocuk da kurtarıldı.
Polis ihbar üzerine, demir kesme makası kullanarak evlerin pencere demirlerini kesen hırsızlık çetesini yakalamak için çalışma başlattı. 4 ay süren teknik ve fiziki takip ardından elde edilen bilgiler doğrultusunda özel hareket timlerinin de desteğiyle şüphelilerin evlerine baskın yapıldı. 'Makas' adı verilen operasyonda hırsızlık şüphelileri 23 yaşındaki Deniz Polat, 18 yaşındaki Ali Yıldız, 23 yaşındaki İbrahim Kükrek ile 22 yaşındaki Mustafa Salih Göksu gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda, çok sayıda çalıntı cep telefonu, televizyon ile hırsızlıkta kullandıkları suç aletleri ele geçirildi. Demir kesme makası ile pencere ve kapı şebeke demirlerini kırdıkları evlere giren hırsızların 20 dakika içerisinde soygunu gerçekleştirdiklerini tespit eden polisin, hırsızlık çetesinin suça yönlendirdiği 3 çocuğu da kurtardı. İsimleri açıklanmayan çocuklar ailelerine teslim edildi.
Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ali Yıldız, görüntü alan habercilere, "Ben lise öğrencisiyim beni rezil ettiniz" diyerek tepki gösterdi.