Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da öğrencileri döverek para ve cep telefonlarını gasp eden çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi tutuklandı, 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nin Reşatbey Mahallesi'ndeki Fuzuli Caddesi üzerinde bulunan Merkez Park'ta öğrencilerin yolunu kesen bir grup gencin, zorla para ve cep telefonlarını gasp ettikleri bilgisini aldı. Şikayet üzerine Gasp Bürosu ekipleri, Merkez Park'ın çevresini kontrol altına aldı. Parktaki öğrencilerle görüşen ekipler, para ve cep telefonu gasp ettiği saptanan Kubilay Yücel (19), Yılmaz Cilasun (20), Uğurcan Kestelli (19), Yıldırım Ziya Akagündüz (20) ile yaşları küçük olan H.A., S.S., I.C.Y. ve S.A. gözaltına alındı.
Şüphelilerin Suriye uyruklu Z.E.'nin cep telefonu ile 150 lirasını bıçak tehdidiyle gasp ettiği, öğrenciler Ö.H.S., A.K.'nin de cep telefonlarını gasp etti belirlendi.
İfadelerinde suçlarını itiraf eden şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Kubilay Yücel, Yılmaz Cilasun ile Uğurcan Kestelli tutuklanırken diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FK(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)